Pratite nas preko:
Mark Kukurelja
Foto: Printscreen/Arena Sport

Fudbal

Šta sad ovo znači? UEFA opet promenila sporno pravilo o igranju rukom – za sve je kriv Kukurelja?

Sudije pod okriljem UEFA će ubuduće sankcionisati igranje rukom kao što se to desilo na utakmici između Nemačke i Španije (kada je rezultat bio 1:1) u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Podsetimo, engleski sudija Entoni Tejlor nije dosudio penal za Nemačku. Španija je prošla golom Mikela Merina u 119. minutu, ali su Nemci bili besni zbog odluke Tejlora.

UEFA je, motivisana situacijom na EURO, promenila pravilo

Nemac Džamal ​​Musijala je sa vrha šesnaesterca šutirao na gol, a lopta je na putu ka golu pogodila u ruku španskog defanzivca Marka Kukurelu.

Engleski sudija Entoni Tejlor nije sudio ništa, a VAR soba nije govorila. Sudije su tada smatrale da nema elemenata za penal, ali će se takve situacije ubuduće tretirati drugačije, u korist napadačkog tima. Ovo je odlučila UEFA-ina sudijska komisija, motivisana Kukurelinom i Musijalinom situacijom.

– Prema najnovijim smernicama UEFA, kontakt rukom sa loptom koji zaustavlja šut na gol treba strože kazniti i u većini slučajeva dosuditi penal, osim ako je ruka beka previše blizu tela ili u kontaktu sa igračem. telo U ovom slučaju, defanzivac (Kukurelja) svojom rukom, koja nije previše blizu tela, zaustavlja udarac na gol tako što se povećava. Tamo je trebalo dosuditi penal – navedeno je u dokumentu koji su dobile sve evropske arbitre. Mnogi smatraju da će sada biti još teže proceniti šta je penal, a šta nije, a verovatno će i same sudije biti zbunjene. nakon novih smernica UEFA.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal