Pratite nas preko:
Radovan Pankov
Radovan Pankov; Foto: MN Press

Fudbal

Novi udar na Pankova: “Počinio je teško krivično delo” – a onda je pušten na slobodu!

Radovan Pankov je prethodne večeri dospeo u situaciju iz filmskih scenarija. On je proveo noć u holandskom zatvoru nakon utakmice Lige konferencija između AZ Alkmara i Legije. Kako je objavljeno, optužen je da je zajedno sa saigračem pretukao policajca i slomio mu lakat.

Zbog ovog skandala prvo su se oglasili grad Alkmar, gradonačelnica Anja Šouten, šef policije Severne Holandije Hamit Karakus, predsednik Legije Darijuš Mioduski… Zatim je glavna tužiteljka Dinja van Botzeler objasnila odluku o pritvoru igrača.

– Odluka tužioca o pritvoru igračima nije olako prihvaćena. Unapred je razgovarano na tu temu sa policijom. U pitanju su osobe osumnjičene za teška krivična dela za koje će tužilaštvo, kao i u svakom slučaju, pažljivo proceniti dalje mere. Poljski mediji su fudbalere prikazali kao žrtve interventne policije, ali to nije tačno. Silu su upotrebili igrači. Hapšenje je poslednja mera, policija to ne radi bez razloga. Sigurno ne u slučaju igrača posle međunarodne utakmice – navodi se u izjavi Dinje van Botzeler.

U ceo proces uključila se i UEFA. Rasplet svi nestrpljivo čekaju, a u međuvremenu je stigla vest iz Holandije da su dvojica igrača puštena iz pritvora. Na dalje će se braniti sa slobode, a ceo proces tek će biti otvoren.

Šta se dogodilo?

Podsećamo do incidenta je došlo kada je policija odlučila da zatvori kapiju stadiona, ako cela ekipa Legije nije ušla u autobus zajedno sa stručnim štabom i članovima uprave. Dok su igrači poljskog tima čekali da napuste stadion AZ-a, policija je nasrnula na deo igrača, članova stručnog štaba u uprave kluba. Čak je predsednik Legije, Darijuš Mioduski, dobio nekoliko udaraca pendrekom.

Prema tvrdnjama poljskih izveštača sa lica mesta, Radovan Pankov i Žozue nisu uopšte učestvovali u incidentu. Zapravo, oni su već bili u autobusu. Policija je navodno postavila bila ultimatum da njih dvojica moraju da izađu i budu privedeni. U suprotnom, niko nije mogao da napusti lice mesta.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal