Pratite nas preko:
VANJA MARINKOVIC kosarkas Partizana na prijateljskoj utakmici protiv AEK-a u hali 3 Beogradskog Sajma, Beograd 13.09.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, PARTIZAN, AEK
Vanja Marinković će moći da igra protiv Borca, Foto: MN Press/Ivica Veselinov

ABA liga

Partizan jači za kapitena na premijeri sezone, a evo kada će biti spreman Ajzea Majk

Košarkaši Partizana u sredu će odigrati prvu takmičarsku utakmicu u sezoni. Protivnik je Borac iz Čačka u jednom od dva preostala meča 1. kola ABA lige. Trener Željko Obradović za taj duel na raspolaganju bi trebalo da ima Vanju Marinkovića, ali i Arijana Lakića.

Kapiten povratnik među crno-bele iz predostrožnosti nije putovao u Atinu sa ekipom za vikend. Propustio je pripremne mečeve protiv Panatinaikosa i Efesa. Ipak, sada će biti spreman.

Situacija sa Lakićem je trajala malo duže. On nije igrao ni na pripremnom turniru u Beogradu, protiv AEK-a i Pariza. Pa, je pitanje da li će uopšte biti u timu i dobiti priliku s obzirom na odsustvo s treninga koje je potrajalo, bez obzira što je zdravstveno i fizički spreman.

Što se tiče Ajzee Majka koji je povredio mišić već na prvom treningu, na početku priprema, on bi mogao da bude spreman za 7 dana. Pre 10 dana je počeo sa individualnim treninzima, a očekuje se da bi od vikenda trebalo da bude u punom trenažnom procesu.

To znači da bi mogao da bude spreman za prvi meč u Evroligi protiv Baskonije. Ipak, mala je verovatnoća da će zaigrati tada. Propustio je cele pripreme i biće potrebno vreme upoznavanja sa ekipom, taktikama i akcijama.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga