Pratite nas preko:
Rukometasice Crvene zvezde, na prvenstvenoj utakmici protiv Jagodine, u hali na Banjici Beograd, 08.11.2023. foto: MN PRESS / vm Rukomet, Crvena zvezda, Jagodina, Ekipa
Četiri rukometašice Crvene zvezde se nisu pojavile na okupljanju reprezentacije Srbije bez objašnjenja, Foto: MN Press

Još sportova

Zvezdine igračice odbile da igraju za reprezentaciju Srbije? Nisu se ni pojavile, ni javile

Skandal na okupljanju ženske rukometne reprezentacije Srbije. Četiri od šest pozvanih rukometašica Crvene zvezde se nisu ni pojavile na okupljanju, niti su se javile ikome da neće doći.

Da stvar bude gora reč je o ponajboljim igračicama aktuelnog osvajača “duple krune” Aleksandri Stamenić (najbolja rukometašica Srbije za 2023.), Teodori Majkić (MVP Svesrpskog kupa), Teodori Veličković (MVP Superkupa Srbije) i Tijani Simić.

– Po dolasku u kamp video sam da nisu sve igračice koje su trebale da budu tu došle. Osim što se nisu pojavile, one se nisu javile što je za mene nečuveno kada govorimo o odnosu prema reprezentaciji – šokiran je selektor Bregar.

Uroš Bregar Rukometašice Srbije
Foto: MN Press

Da stvar bude još bizarnija, na okupljanje su došle Mia Nedeljković i Isidora Bogunović, takođe igračice crveno-belih.

Biće kazni i za njih i za klub

O ovom presedanu se oglasio i generalni sekretar RSS, Aleksandar Brković, koji je poručio da ovo nikako nije dobro, ali i da će i klub i igračice snositi posledice.

– Mogu reći da je situacija neprijatna jer kad se igračice ne odazovu reprezentacijii to nikada nije dobro, bez obzira o kom spisku se radi. Ne znam kako je moguće da se nisu ni javile, ni pojavile. Imali smo otkaze za ovu akciju, ali recimo Jovana Kovačević se javila na vreme, pravi primer je i Jovana Ristić koja je dostavila analize, kontaktirala stručni štab i medicinsko osoblje, dok u slučaju igračica Zvezde to nije slučaj. Upravni odbor RS Srbije je obavešten i verovatno će igračice i klub snositi koncekvence, ali to je na njima da odluče.

ALEKSANDRA STAMENIC rukometasica Crvene zvezde na utakmici finala plej ofa Superlige Prvenstva Srbije protiv Zeleznicara u hali Banjica, Beograd 11.05.2024. godine Foto: MN Press / vm
Rukomet, Zeleznicar, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Zene, Plej of
Aleksandra Stamenić, Foto: MN Press

Prema pravilniku predviđene su kazne za one koji se ne odazovu u nacionalni tim bez opravdanja i obaveštenja. Potencijalne su 5 utakmica suspenzije ili novčano 500.000 dinara. Sankcije može snositi i klub, ako nije dozvolio odazivanje pozivu u reprezentaciju, a ona je od 2 miliona dinara do oduzimanja do 5 bodova.

Rukometašice Srbije su se okupile za EHF nedelju u kojoj će odigrati 2 prijateljska sa reprezentacijom Holandije u gostima, kao i zajedničke treninge. Sve je to u sklopu provera i priprema za Evropsko prvenstvu u novembru u Mađarskoj.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova