Pratite nas preko:
DRAGAN STOJKOVIC PIKSI selektor i trener fudbaler reprezentacije Srbije trening pred utakmicu UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Danske na stadionu Rozenau, Augzburg 24.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024
Dragan Stojković Piksi je saopštio širi spisak igrača za mečeve u Ligi nacija, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Piksijev širi spisak: Opet bez Vlahovića, SMS-a, ali tu su Mitrović i Vanja! Pozivi Zvezdinom Maksimoviću, Zukiću, Joveljiću

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi, objavio je širi spisak igrača za sledeću reprezentativnu akciju u Ligi nacija i prilično je šokirao javnost. Za mečeve protiv Švajcarske i Španije u oktobru na spisak su vraćeni neki igrači kojih nije bilo dugo, ali i na ovom nema nekih od najvećih zvezda.

Najveća iznenađenja su svakako novi izostanci Dušana Vlahovića i Sergeja Milinkovića Savića. Obojica su prethodnih nedelja igrali za svoje klubove, tako da se ne radi o povredama. Doduše, napadač Juventusa je pod žestokim kritikama u Italiji, jer na 4 meča nije dao gol, a tek ih je postigao 2 od početka sezone.

Ipak, na spisku je ponovo najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima Aleksandar Mitrović. Osim njega tu je i SMS-ov brat, Vanja Milinković Savić, koji nije dobio poziv u septembru.

DUSAN VLAHOVIC, SERGEJ MILINKOVIC SAVIC, NEMANJA GUDELJ fudbaleri reprezentacije Srbije na utakmici UEFA Evropskog prvenstva 2024 godine protiv Engleske na stadionu AufSalke arena, Gelzenkirhen, 16.06.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Srbija, UEFA Evropsko prvenstvo, EURO 2024, Engleska
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Iznenađenja na sredini terena

Od nekih koji su bili redovni nema povređenog Miloša Veljkovića, dok su Filip Kostić, njegov imenjak Mladenović i Nemanja Gudelj očigledno završili sa nacionalnim timom. Izostao je poziv i Aleksi Terziću koji zbog povrede nije mogao da se odazove u septembru. Nema ni Nemanje Stojića koji je bio na širem spisku prošli put, kao ni Uroša Spajića.

To je to od odbrane, a što se tiče sredine terena tu su možda i najveća iznenađenja pozivi pre svega “zaboravljenom” Nikoli Čumiću koji igra u Rubinu i koga nije bilo na spisku još od kad je igrao u Vojvodini. Poziv je dobio i bivši kapiten novosadskog kluba, Dejan Zukić koji igra odlično u Volfzbergeru.

Povratnik na pisak je i Saša Zdjelar, kao i Aleksandar Ćirković iz TSC-a koji je bio na onom širem spisku za EURO. Tu je i momak koji je u ponedeljak uveče oduševio Srbiju na 147. Večitom derbiju, Andrija Maksimović. Ovog puta poziv nije stigao za Milana Aleksića koji još nije debitovao za Sanderlend.

fudbaler Crvene zvezde na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Partizana na stadionu JNA, Beograd, 23.09.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Partizan
Foto: MN Press/Marko Metlaš

U napadu osim Mitrovića, novi igrač na spisku je Dejan Joveljić koji igra u životnoj formi u MLS.

Od prethodnih redovnih otpao je golman Đorđe Petrović. Poziv je stigao golmanu Partizana i rezervnom čuvaru mreže Zvezde, dok Miletu Svilaru očigledno još nije oprošten greh što je hteo da promeni reprezentaciju.

Srbija mečeve 3. i 4. kola u A diviziji Lige nacija igra protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu i Španije u Kordobi 15. oktobra. Posle prva dva kola su “Orlovi” poslednji u grupi sa jednim osvojenim bodom.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal