Pratite nas preko:
san siro
(Foto: Printscreen/YT/Drone Snap)

Fudbal

UEFA oduzela “San Siru” finale Lige šampiona

Finalna utakmica Lige šampiona 2027. godine neće se odigrati na kultnom milanskom “San Siru”, kako je prvobitno bilo planirano, zvanično je saopštila UEFA.

Posle sastanka Izvršnog komiteta evropske kuće fudbala u Pragu, tako su odlučili čelnici evropske krovne fudbalske organizacije jer grad Milan nije mogao da da garanciju da će do tada biti završena obnova stadiona i okoline u kojoj se nalazi.

– Pošto gradske vlasti Milana nisu mogle da garantuju da na stadionu “San Siro” i u okolini neće biti radova i rekonstrukcije tokom 2027. godine, u periodu održavanja finala Lige šampiona, odlučeno je da se Milanu ne dodeli organizacija finala, te da se konkurs za domaćinstvo ponovo otvori i konačna odluka donese u maju ili junu 2025. godine – saopštila je UEFA na zvaničnom sajtu.

Istovremeno, UEFA je najavila da će ponovo otvoriti takmičenje kako bi se pronašao odgovarajući domaćin i lokacija za taj finalni meč. Odluka o domaćinu će verovatno uslediti u maju ili junu 2025.

Finale tekuće sezone Lige šampiona biće održano na minhenskoj Alijanc areni 31. maja sledeće godine, dok će Budimpešta sezonu kasnije biti domaćin finala Lige šampiona.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal