Pratite nas preko:
Atalanta's Ademola Lookman celebrates after scoring his side's first goal during the Europa League final soccer match between Atalanta and Bayer Leverkusen at the Aviva Stadium in Dublin, Ireland, Wednesday, May 22, 2024. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Nemoćan: Ademola Lukman (Foto: Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Fudbal

Nova bruka Atalante: Debitovao drugi Vlahović i izborio penal, ali bodovi otišli iz Bergama

Atalanta nastavlja da igra po sistemu toplo-hladno, a posle remija sa Arsenalom (0:0) u Ligi šampiona izgubila je na svom terenu ubedljivo od novajlije u Seriji A. Komo je spektakularno odneo tri boda iz Bergama (2:3) i to iz tri šuta koja je uputio na gol favorizovanog rivala.

Ova utakmica petog kola trebalo je da bude odigrana u ponedeljak, ali je pomerena za dan kasnije zbog obilnih padavina koje su zadesile taj deo Italije.

Domaćin je poveo preko Zapakoste u 18. minutu, ali je u nastavku primio čak tri gola za 13 minuta i pretrpeo treći poraz u sezoni. Mrežu užasnog golmana Karneskija pogađali su redom Strefeca u 46, Paz u 54. i Fadera posle sjajne kontre u 58. minutu.

Za to vreme očajni trener Gasperini je menjao, ubacio je u igru i Ademolu Lukmana i našeg Samardžića, ali to ništa nije vredelo. Nisu šutnuli na gol sve do 96. minuta. Tim Seska Fabregasa se sjajno branio i upisao prvu pobedu u novoj sezoni na jednom od najtežih gostovanja u ligi.

Samardžić ništa nije uradio za pola sata koje je proveo na terenu, dok je mladi srpski napadač Vanja Vlahović (20), koji je ušao u igru u 75. minutu i debitovao u Seriji A, izborio penal koji je Lukman pretvorio u počasni pogodak za konačnih 2:3.

Atalanta sa tri poraza u pet utakmica zauzima tek 12. mesto na tabeli sa samo šest bodova, dok je Komo skočio sa dna na poziciju broj 15. sa pet bodova.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal