Pratite nas preko:
Fudbaler Alavesa na poluvremenu jurio Embapea za dres, Printscreen: BEIN SPORTS

Fudbal

Tim ti gubi 2:0, a ti juriš Embapea za dres na poluvremenu: E, pa sine, ajd’ napolje, ne igra se tebi fudbal

Nije retkost, pogotovo u modernom fudbalu, da igrači razmenjuju dresove već na poluvremenu. Dešava se to najčešće kad igraju protiv nekih od najvećih zvezda, pa da bi što pre ugrabili priliku. Ali na to ne gledaju blagonakloni ni treneri, a sigurno ne navijači. To smo videli i u utorak uveče na meču Real MadridAlaves.

Igrač gostujuće ekipe, Abdelkabir Abkar, je čim je sudija svirao kraj prvog poluvremena prišao Kilijanu Embapeu i tražio njegov dres. Dobio ga je, ali zbog toga je platio cenu.

Treneru Luisu Garsiji se nikako nije dopao takav potez marokanskog internacionalca, pogotovo jer je Alaves u tom trenutku gubio 2:0. Zato ga je ostavio u svlačionici. Umesto njega je na teren od starta drugog poluvremena istrčao Đon Guridi.

Jednostavno postoji vreme i mesto kada se rade određene stvari i ne možemo reći da ne razumem i podržavamo ovakvu odluku. Kao što su je pozdravili i navijači Alavesa i ljubitelji fudbala širom sveta.

Kao što napisa jedan od njih, da li si došao da igraš fudbal ili juriš dres, gde ti je samopoštovanje i respekt prema sopstvenom klubu?!

Moguće da je ovakav potez trenera Garsije imao pozitivan efekat na ostatak tima. Alaves je uspeo iz zaostatka 3:0 da u drugom poluvremenu dođe na 3:2 i malo je nedostajalo da iščupa bod.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal