Pratite nas preko:

Fudbal

Bomba u Moskvi: Marko Nikolić doveo Miralema Pjanića

MIRALEM PJANIC fudbaler reprezentacije Bosne i Hercegovine na utakmici kvalifikacija za FIFA Svetsko prvenstvo protiv Grcke na stadionu Bilino polje, Zenica 09.06.2017. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Reprezentacija, Bosna i Hercegovina, Grcka, Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Kakva fudbalska bomba je eksplodirala u Moskvi! CSKA se pojačao jednim od nekada najboljih vezista Evrope, pošto je Miralem Pjanić potpisao do kraja sezone.

Bivši reprezentativac BiH stiže u tim koji sa klupe vodi Marko Nikolić kao slobodan igrač jer mu je 1. jula bio istekao ugovor sa Al Šardžom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

– Veoma sam srećan. Jedva čekam da zaigram. CSKA poznajem dobro, to je veliki klub – rekao je Pjanić po dolasku u prestonicu Rusije.

Može se reći da je on jedno od najzvučnijih imena koja su obukla dres “armejaca” s obzirom kakvu karijeru ima iza sebe. Počeo je u Mecu, bio u Lionu i Romi, a najbolje igračke dane imao u Juventusu kad je torinski klub dominirao Serijom A i igrao 2 finala Lige šampiona. Barselona ga je platila 60 miliona, ali je odlaskom na “Kamp Nou” počeo njegov fudbalski pad.

Nije se snašao, pa je posle godinu dana otišao na pozajmicu u Beškitaš. Tamo nije uspeo da se izbori da turski klub otkupi njegov ugovor. Zato je na kraju kao slobodan igrač otišao u UAE i tamo igrao prethodne 2 godine.

Sa pune 34 godine sigurno ima dovoljno kvaliteta da ponudi i dalje na terenu. Nikolićevom timu je to potrebno, jer su počeli da “štucaju” u Premijer ligi Rusije. U poslednjih 5 kola imaju samo 2 pobede, tek su na 6. mestu na tabeli i zaostaju čak 9 bodova za liderom Zenitom.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal