Pratite nas preko:
Real Madrid's Kylian Mbappe celebrates after scoring his side's second goal during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Alaves at Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Tuesday, Sept. 24, 2024. (AP Photo/Manu Fernandez)
Kilijan Embape neće moći da igra u madridskom derbiju, Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Fudbal

Embape propušta prvu veliku utakmicu u dresu Reala: Protiv Atletika u derbi bez prvog strelca

Ređaju se pehovi za Real Madrid, doduše ne u meri kao u Barseloni, ali i kadrovski problemi za Karla Anćelotija na prestaju. Sad je ostao bez Kilijana Embapea, najvećeg pojačanja i prvog napadača, i to baš pred gradski derbi protiv Atletika.

Francuski reprezentativac je tražio izmenu u finišu meča protiv Alavesa u utorak uveče, u kome je postigao novi gol. Jasno je bilo da ima neki problem, ali isprva se mislilo da ništa nije ozbiljno. Međutim, dan kasnije su urađeni pregledi i dijagnoza je povreda zadnje lože.

To je saopštio i “kraljevski klub” putem svog sajta, a iako nije precizirano koliko će trajati oporavak, ova povreda obično iziskuje oko 3 nedelje pauze.

Što znači da neće moći da igra protiv Atletika u prvoj velikoj i važnoj utakmici za Madriđane u ovoj sezoni. Povreda je došla i u nezgodni čas, jer je imao fenomenalan start u belom dresu (5 golova na 7 utakmica u Primeri i 1 u Ligi šampiona).

Tako će Anćeloti morati da potraži novo rešenje u napadu. Dobro je za njega što mu se Belingem vratio na teren. Možda će zato na “Vandi Metropolitano” od prvog minuta na terenu naći Endrik ili će se vratiti na prošlogodišnju formaciju sa Rodrigom i Vinisijusom u špicu.

KVOTE: ATLETIKO MADRID – REAL MADRID

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal