Pratite nas preko:
FILE - Brazil's Neymar waves to fans during a training session in Cuiaba, Brazil, Tuesday, Oct. 10, 2023. Armed robbers entered the home of Brazilian soccer star Neymar's wife's parents and took the older couple hostage early Tuesday, Nov. 7, Neymar's wife, Bruna Biancardi, wrote on her verified Instagram account.(AP Photo/Andre Penner, File)

Fudbal

Uzeo im 300 miliona za pet utakmica i nestao bez traga: Saudijci saznali kada se Nejmar vraća na teren

Saudijski Al Hilal je prošle godine uložio ogroman novac u pojačanja, a najviše je platio za Nejmara, koji je stigao iz Pari Sen Žermena za skoro 100 miliona evra. Međutim, nije ni slutio da će to biti možda najveće “razbacivanje novca” u istoriji fudbala.

Nejmar je odigrao samo pet mečeva jer je prošlog oktobra zadobio tešku povredu kolena. Da stvar bude gora po Saudijce, povredio se dok je igrao za reprezentaciju Brazila. Oštećeni su ukršteni ligamenti kolena, zbog čega je i dalje van terena, a najgore je što povratak uopšte nije blizu.

Prethodnih nedelja se pojavljivao na treninzima Al Hilala i radio je odvojeno od tima, zbog čega su se navijači ovog tima ponadali da je konačno stigao trenutak za povratak na teren. Međutim, trener ovog tima Žorž Žezus je to demantovao i poručio da oporavak ne ide kako su se nadali i da će se Nejmar na teren vratiti tek u januaru 2025. godine.

Nejmar će već tada ući u poslednjih šest meseci ugovora sa Al Hilalom i mogao bi da napusti klub sa 300 miliona evra na bankovnom računu za minimalan broj odigranih utakmica, što još nije viđeno u fudbalu.Podsetimo, dolaskom u saudijski klub postao jedan od najplaćenijih igrača sveta jer je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 300 miliona evra, što je zaista neverovatno.

U Al Hilalu su već svesni da je Nejmarov dolazak totalni promašaj i da je povreda kolena sve pokvarila. Iako Brazilac želi da se dokaže, jasno je da ni povratak na teren neće biti tako lak, a i vreme će mu se postepeno povećavati. Inače, klub je već odlučio da ne produži ugovor sa njim koji ističe sledećeg leta, iako imaju tu opciju.

Jedini mogući scenario za Nejmarov ostanak je da pristane na znatno manju platu, jer je klub već dao skoro 200 miliona za njegovih pet odigranih utakmica plus skoro 100 miliona evra obeštećenja PSŽ-u. Tako da nije isključeno da će Nejmar odigrati jednocifren broj mečeva, s obzirom na to da oporavak ide gore od očekivanog i da košta svoj klub ukupno 400 miliona evra, što je zaista nerealna cifra.

Nejmar će početkom sledeće godine proslaviti 33. rođendan, a mediji u Brazilu već najavljuju da bi mogao da se vrati u domovinu i ponovo zaigra u dresu Santosa iz koga je svojevremeno krenuo u osvajanje Evrope.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal