Pratite nas preko:
Manchester United's Noussair Mazraoui, right, and Twente's Mitchell van Bergen challenge for the ball during the Europa League opening phase soccer match between Manchester United and Twente in Manchester, England, Wednesday, Sept. 25, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
(Foto:Beta/AP Photo/Dave Thompson)

Fudbal

Mančester junajted je loš, Srbi bili polovični, a Minaković sudio bez greške u Ligi Evrope (VIDEO)

Prvi dan Lige Evrope doneo je nekoliko iznenađujućih rezultata, a Portu se pridružio i Mančester junajted, još jedan velikan koji je razočarao na premijeri remijem protiv holandskog Tventea na “Old Trafrodu” – 1:1 (1:0). Srbi su bili polovični, a sudio je Nenad Minaković i to odlično u Danskoj.

Junajted je poveo golom iskusnog Eriksena u 35. minutu, ali nije uspeo da nađe drugi pogodak i “ubije” utakmicu. To je iskoristio klub za koji navija njegov trener i preko iskusnog Lamersa u 68. minutu došao do vrednog bodana startu ligaške faze.

Istovremeno velika borba se vodila u Danskoj, gde je Hofenhajm bukvalno ukrao bod Midtjilendu u samom finišu utakmice – 1:1 (1:0). Taj meč je sudio srpski internacionalac Nenad Minaković (34) i opšti je utisak da se odlično snašao u tek osmom nastupu na velikoj sceni.

Domaćin je poveo preko Osorija u 42. minutu, ali je vredan bod kombinovanom timu bundesligaša doneo rezervista Maks Moršted fantastičnim pogotkom u 89. minutu. Gol za TV špice.

Od srpskih fudbalera na terenu su se ove srede našli Jan Karlo Simić, koji je sa Anderlehtom slavio protiv Ferencvaroša sa 2:1 u Briselu i Andrija Živkjović, čiji je PAOK poražen u Istanbulu od Galatasaraja sa 3:1. Obojica su odigrali po 90 minuta i to je lepa vest za selektora srbije Dragana Stojkovića.

Lacio je u Hamburgu kao gost pobedio Dinamo iz Kijeva sa 3:0 i to sa sva tri pogotka koje je postigao u prvih pola časa igre, dok je Slavija iz Praga bila ubedljiva protiv Ludogoreca u Bugarskoj sa 2:0.

Velika borba vodila se na Azurnoj obali gde su Nica i Real Sosijedad odigrali nerešeno (1:1), ali će domaćini žaliti za celim plenom jer su promašili penal u 54. minutu.

Liga Evrope, 1. kolo:

Sreda:

Bodo/Glimt – Porto 3:2
AZ Alkmar – Elfsborg 3:2
Anderleht – Ferencvaroš 2:1
Dinamo Кijev – Lacio 0:3
Galatasaraj – PAOК 3:1
Ludogorec – Slavija 0:2
Mančester junajted – Tvente 1:1
Mitjiland – Hofenhajm 1:1
Nica – Real Sosijedad 1:1

Četvrtak:

Fenerbahče – Union SG
Malme – Rendžers
Ajaks – Bešiktaš
Roma – Atletik Bilbao
Braga – Makabi Tel Aviv
Ajntraht – Viktorija Plzenj
FCSB – Rigas FS
Lion – Olimpijakos
Totenhem – Кarabag

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal