Pratite nas preko:
Slaven Bilić Bešiktaš Istanbula
Foto: MN Press

Fudbal

Vraća se Slaven Bilić među crno-bele iz Istanbula

Lepo mu je bilo tamo i nekako prirodno deluje da se Slaven Bilić vraća u redove kluba iz Istanbula. Saznaju turski mediji da je predsednik Bešiktaša Ahmet Nur Čebi kontaktirao hvatskog stručnjaka za mesto trenera upražnjenog posle ostavke Šenola Guneša.

Čebi se sastao sa Bilićem, koji je trenirao crno-beli tim u sezoni 2012-2013, a trenutno radi u klubu Al Fateh iz Saudijske Arabije, i pitao ga za uslove transfera.

Po odlasku iz Bešiktaša, Bilić je radio kao trener u Vest Hemu, Vest Bromvič Albionu, Votfordu u Engleskoj, Peking Guanu u Kini i Al Itihadu u Saudijskoj Arabiji.

Dalmatinac ima sa reprezentacijom Hrvatske bronzu sa SP 1998. kao igrač. Kao trener još nije osvojio neki značajan trofej, ako ne računamo drugo mesto u Čempionšipu (2019-2020). Sigurno bi povratak u crno-beli deo Istanbula doneo mnogo euforije za jer Slaven Bilić je veoma cenjen među navijačima Bešiktaša.

Kao kandidati su pomenuta imena Rize Čalimbaja, Sergena Jalčina i Mehmeta Ozdileka.

Čalimbaj, koji je trenirao crno-beli tim 2005-2006, rekao je:

– Nema ponude. Međutim, ako stigne ponuda, spreman sam – rekao je on.

Videćemo kako će reagovati na sve Al Fateh. Posle osam kola klub se nalazi na devetom mestu tamošnjeg šampionata. Upravo danas gostuju Vehdi. Kvote za taj meč možete videti klikom OVDE.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal