Pratite nas preko:
Pep Gvardiola i Mikel Arteta
Foto: Beta/AP

Fudbal

Najmoćnije “trenersko drvo” u istoriji: Ko je sve od sadašanjih velikana učio od Pepa Gvardiole? (GRAFIKA)

Pep Gvardiola jedan je od najboljih, ako ne i najbolji fudbalski trener u prethodnih nekoliko decenija, a sada je Premijer liga objavila i njegovo “trenersko drvo”.

Tačnije, napravljena je fantastična analiza sa kojim je sve velikanima današnjeg trenerskog posla Gvardiola, na ovaj ili onaj način, sarađivao.

Čak sedam trenera koji trenutno žare i pale evropskim fudbalom nekada su bili Gvardiolini igrači, pomoćnici ili treneri rezervnog tima tamo gde je popularni Pep bio trener u prvoj ekipi.

Bivši igrači

Bivšeg trenera Barselone, legendu ovog kluba Ćavija vodio je dok je bio trener tima sa Nou Kampa.

Trenera Bajer Leverkuzena Ćabija Alonsa vodio je kao trener Bajerna, dok je aktuelnog stratega Bajern Minhena Vensana Kompanija predvodio u Mančester sitiju, gde mu je ovaj bio i kapiten.

Treneri rezervnih timova

U narednu grupu spadaju takođe trojica. Dok je Gvardiola radio u Sitiju, trener rezervnog tima bio mu je Enco Mareska, koji mu je posle, u jednom momentu, postao i pomoćnik.

Erik ten Hag je od 2013. do 2015. godine bio trener rezervnog tima Bajern Minhena, dok je Pep bio strateg prve ekipe.

A nikako ne smemo da zuaboravimo ni period od 2008. do 2013. godine, kada je trener rezervnog tima Barselone bio Luis Enrike, a u to vreme je trener prvog tima bio upravo Gvardiola.

Najvažnije za kraj

I konačno, na kraju, mora da se pomene i najpoznatiji od njegovih “učenika”, a to je Mikel Arteta, koji mu je četiri sezone bio pomoćnik u Sitiju, a sada mu je najveći rival na klupi Arsenala za titulu Premijer lige.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal