Pratite nas preko:
DUSAN RISTIC, NIKOLA JOKIC, ALEKSEJ POKUSEVSKI, kosarkasi Srbije, na prijateljskoj utakmici protiv Japana, u Beogradskoj areni. Beograd, 21.07.2024. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Srbija, Japan
Foto: MN Press/Nebojša Paraušić

Košarka

Jokić pričao Amerima o Srbiji: “Uživao sam predstavljući svoju zemlju”

Nikola Jokić se vratio u Denver – i to s medaljom sa Olimpijskih igara. I dalje održava svoj imidž iz Pariza, iako je naglasio da će njegova brada verovatno uskoro “otići u istoriju” kada se obratio američkim medijima pred početak svoje desete NBA sezone.

Naravno, sve je odmah zanimalo da čuju utiske iz Pariza, a Nikola je još jednom sve u Srbiji učinio ponosnima!

– Uživao sam igrajući za reprezentaciju Srbije, za prijatelje, predstavljući svoju zemlju, svoj grad, porodicu… Sjajno iskustvo i mislim da svaki igrač koji ima priliku da uradi to, treba da je iskoristi. Potpuno drugačije takmičenje, svaka utakmica je bitna, ako izgubiš – ideš kući. Veoma je interesantno, savetujem sve igrače koji imaju priliku da to urade – istakao je Nikola Jokić.

Usledilo je očekivano pitanje – NBA titula ili bronza za Srbiju?

– Sličan, ali i drugačiji osećaj je osvojiti prvi put nešto za ovu organizaciju, za sebe. Igrati za reprezentaciju donosi jedinstvene emocije, igrate sa drugarima sa kojima ste odrasli, koje znate od 13, 14 godina. Sada se boriti za reprezentaciju protiv najboljih na svetu. Slično je, ali se opet i razlikuje – dodao je.

Mnogo toga se izdešavalo tokom Igara, posebno u eliminacionoj fazi koja se igrala u Gradu svetlosti. Ipak, Jokić je izdvojio najjače utiske.

– Ostvarili smo najveći preokret u istoriji Igara protiv Australije, odigrali veoma dobru utakmicu protiv SAD, imali smo i sjajnu proslavu. Pamtiću odnose i vreme koje sam proveo imao sa prijateljima – zaključio je Jokić o Igrama u Parizu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka