Pratite nas preko:
vladan kovačević
Foto: Printscreen/Youtube/360edition

Fudbal

FIFA napokon menja pravila, Vladan Kovačević pred debijem za Piksijevu Srbiju?

Golman Sportinga iz Lisabona Vladan Kovačević postao je i ostao velika želja Dragana Stojkovića za gol reprezentacije Srbije.

Ovaj talentovani golman odlučio je da igra za Srbiju umesto Bosne i Hercegovine, ali do sada nije imao priliku da debituje za “orlove”.

Razlog za to su administrativni problemi koji su nastali zbog njegovog ranijeg nastupa za mladu reprezentaciju BiH (do 21 godine) u trenutku kada je već napunio 21 godinu, a u to vreme nije posedovao srpski pasoš.

Ovo je glavni razlog zbog kojeg Kovačević još uvek nije ostvario svoj san i zaigrao pod komandom Dragana Stojkovića. Međutim, postoji nada da bi situacija mogla da se promeni u bliskoj budućnosti.

Naime, u planu su promene koje bi mogle da se dogode unutar FIFA. Na narednom sastanku organizacije, biće održano glasanje o pravilima koja se tiču igrača koji žele da promene reprezentaciju, a nadamo se da će se to odnositi i na Kovačevića, koji je nedavno postao golman Sportinga iz Lisabona.

Prema saznanjima stranih medija, na ovom sastanku raspravljaće se o tri ključna faktora:

  • Pravilo o 21 godini moglo bi da se pomeri na 22 godine za reprezentativne mečeve.
  • Utakmice za mlađe selekcije neće se računati u to pravilo.
  • Pravilo za naturalizovanje igrača koji su pet godina proveli u zemlji moglo bi da se spusti na četiri godine.

Ukoliko se usvoji drugo pravilo sa ovog spiska, to bi značilo da bi se sve prepreke u vezi Kovačevića i njegovog igranja za srpski nacionalni tim uklonile. Inače, on je ovog leta ostvario transfer karijere, prelazeći iz Poljske u Portugal, gde je potpisao ugovor sa Sportingom iz Lisabona. Ova situacija može doneti novu nadu za Kovačevića i sve ljubitelje srpskog fudbala.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal