Pratite nas preko:
Aleksandar Linta
Foto: MN Press

Fudbal

Zvezdini kadeti dobili superligaškog trenera

Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je Aleksandar Linta novi trener kadetske selekcije.

– Želeo bih da zahvalim direktoru i ljudima u klubu koji su u meni prepoznali trenera koji deci može da pomogne da se razviju na najbolji način. Ideja nam je da stvorimo nešto prepoznatljivo i da kroz takav rad dođemo do željenih ciljeva. Svako iskustvo je neprocenjivo, a ja ga zaista imam. U fudbalu sam ceo život, međutim uvek sam spreman za nove izazove i radujem im se – rekao je Linta za klupski sajt.

Linta je tokom karijere između ostalih predvodio Olimpiju iz Ljubljane, Irtiš iz Pavlodara, Radnčki iz Kragujevca, Radnik iz Surdulice, Železničar iz Pančeva. Takođe, bio je selektor reprezentacije Srbije uzrasta do 19 godina.

Direktor Omladinske škole Crvene zvezde Nikola Jelić rekao je da je 48-godišnji trener poznato ime u svetu fudbala.

– Iza njega je period rada u mlađim kategorijama Voždovca, a kasnije je trenirao i mnoge superligaške klubove. Imam zadovoljstvo da kažem da ćemo u narednim godinama sarađivati – naveo je Jelić.

Slađan Nikolić je bivši, ali ostaje u klubu

Inače, Linta menja Slađana Nikolića, koji je na mestu trenera kadeta bio još od jula 2021. godine. Nikolić je prošle sezone osvojio Kadetsku ligu Srbije, a sada neće biti “oteran” iz kluba, već će preuzeti mesto koordinatora za omladinske kategorije.

Putevi ovog stručnjaka i kadeta crveno-belih, razišli su se posle neplaniranog početka sezone. Ekipa sa stadiona Rajko Mitić, posle sedam kola, nalazi se na šestom mestu, sa 13 bodova, četiri manje od vodećeg tandema, Vojvodine i TSC-a. Zvezdini igrači do 17 godina korak su izgubili remizirajući sa Trajalom (1:1) i porazima od Partizana (1:2) i IMT-a (0:3).

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal