Pratite nas preko:
JANOS ZEMBERI potpredsednik, MILAN VUKOVIC portparol, NENAD BJEKOVIC potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije poseta Kineskog fudbalskog saveza u sportskom centru FSS, Stara Pazova 14.08.2024. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Srbija, Kina, Poseta
Janoš Žemberi, Milan Vuković i Nenad Bjeković, Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

FSS: UEFA je prihvatila kandidaturu Srbije i Albanije, ali to ne znači da ćemo dobiti domaćinstvo

Fudbalski savez Srbije se oglasio posle informacije od četvrtka uveče da su Srbija i Albanija preostale kao jedini kandidati za organizaciju Evropskog prvenstva za fudbalere do 21 godine 2027.

Kako je portparol FSS, Milan Vuković, rekao za medije, istina je da su dve države ispunile sve uslove za zajedničku kandidaturu. Međutim, to što su jedine preostale, ne znači i sigurno da će dobiti domaćinstvo. Konačna odluka biće doneta na sednici Izvršnog odbora UEFA 16. decembra ove godine.

– Da, tačno je da je naša zajednička kandidatura sa FS Albanije prihvaćena. Iako postoji velika verovatnoća da ćemo na kraju dobiti domaćinstvo, u ovom trenutku to ne možemo da tvrdimo, konačna odluka će biti doneta 16. decembra na sastanku Izvršnog komiteta UEFA.

– Ukoliko budemo u prilici da organizujemo Evropsko prvenstvo mladih niko ne treba da ima sumnju da su Fudbalski save Srbije, kao i država Srbija, maksimalno spremni da sve protekne u skladu s najvišim evropskim profesionalnim fudbalskim standardima. Uostalom, ne bismo se ni upuštali u ovako nešto da ne vidimo veliku šansu da kroz organizaciju jednog tako značajnog sportskog događaja da dostojanstven način promovišemo vrednosti naše zemlje i našeg društva. Ipak, da budemo strpljivi, da sačekamo 16. decembar i onda ćemo govoriti detaljnije o ovoj temi – rekao je Vuković.

Podsećamo da su od zajedničke kandidature odustale Turska i Bugarska. Prema trenutnom planu EP za mlade bi trebalo da bude otvoreno u Tirani, a finale da se igra u Beogradu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal