Pratite nas preko:
Biciklizam; Foto: Beta/AP/Peter Dejong

Još sportova

Velika tragedija! Preminula biciklistkinja usled trke po jezivom vremenu

Mlada švajcarska biciklistkinja Mirijel Furer preminula je u petak pošto je dan ranije imala ozbiljan pad tokom juniorskog svetskog prvenstva u Cirihu. Međunarodna biciklistička unija saopštila je da je 18-godišnja Mirijel Furer juče hitno prebačena u bolnicu sa ozbiljnom povredom glave i bila je u “veoma kritičnom” stanju.

– Međunarodna biciklistička unija i Organizacioni komitet Svetskog prvenstva uputili su iskreno saučešće porodici Murijel Furer, njenim prijateljima i Biciklističkom savezu Švajcarske. Porodica Murijel Furer moli da se poštuje njihova privatnost u ovom veoma teškom trenutku – stoji u objavi UCI.

Istraga o nesreći u kojoj je Murer u četvrtak zadobila fatalne povrede je još u toku. Ona je otvorena sa zakašnjenjem, jer je bilo potrebno vreme da se pronađe povređena sportistkinja, dok je još bila živa. Potragu je otežavalo užasno vreme po kom se održavala trka.

Za sad još uvek nema zvaničnih informacija o tome kako je preminula tinejdžerka zadobila teške povrede zbog kojih je preminula u bolnici u Cirihu. Jaka kiša je u četvrtak padala tokom cele trke, ali je još uvek nejasno da li su i na koji način loši vremenski uslovi doveli do nesreće.

Ni tačno mesto nesreće nije navedeno, mada tamošnji mediji prenose da je ona pala na stazi u šumi kod poznatog jezera u Cirihu. Sve detalje će utvrditi opsežna istraga koju su pokrenule švajcarske vlasti.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova