Pratite nas preko:
IVICA KRALJ sportski direktor, MILOS VAZURA direktor, IGOR DULJAJ trener, MILORAD VUCELIC predsednik, IVAN CURKOVIC bivsi predsednik fudbaleri Partizana novogodisnji koktel i predstavljanje kalendara u hotelu Cepter , Beograd 26.12.2023. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Kalendar, Koktel
Da li će konačno doći nova uprava u Partizan?! Foto: MN Press/Marko Metlaš

Fudbal

Zakazana Skupština FK Partizan: Vazura spreman da ode?! Hoće li se konačno promeniti uprava?!

Fudbalski klub Partizan je zakazao vanrednu sednicu Skupštine za 11. oktobar, što ukazuje da bi mogle da se dogode promene u upravi, koje navijači godinama unazad prizivaju.

Za “Telegraf” je sazivanje Skupštine potvrdio i generalni direktor, Miloš Vazura.

– Istina je, zakazali smo sednicu Skupštine za 15 dana zaključno od danas, to znači 11. oktobra. S obzirom na činjenicu da se u medijima i javnosti pojavljuju brojne spekulacije, reći ću vam samo da će na tom sazivu klupski organi odlučivati o narednim potezima u Partizanu, pa i u vezi sa njegovim rukovođenjem, isto tako i o izboru novog rukovodstva. Jer, jedini organ kome ću podnositi izveštaj je Skupština, a ne određenim grupama ljudi koji se danima unazad javljaju u medijima.

MILOS VAZURA, direktor FK Partizan na potpisivanju ugovora sa Soccer Bet, Beograd 11.01.2023. Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, PARTIZAN, SOCCERBET
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Pre Skupštine će morati da se održi i sednica Upravnog odbora u skladu sa procedurom. A tema na sednici najvišeg klupskog tela će sigurno biti promene. Počevši od toga što još pre godinu dana nije usvojena ostavka predsednika Milorada Vučelića, pa je on tu funkciju nastavio da obavlja.

Osim toga, čini se da je sada i sam Vazura spreman da se povuče posle 10 godina u klubu.

– Niti bežim, niti želim da bežim od odgovornosti. Apsolutno sam svestan situacije u Partizanu, svestan aktuelnog momenta u kome se klub nalazi, svestan i mnogo drugih stvari, ali ću o svemu tome govoriti na Skupštini kada ću podneti i svoj izveštaj o radu. To je sve što želim da kažem i neću se više oglašavati do pomenutog zasedanja kada ću detaljno izneti svoje stavove – poručio je Vazura.

Ljajić dolazi na čelo Partizana?!

Partizan je zaključno sa istorijskim porazom u Večitom derbiju u ponedeljak doživeo najnižu tačku u novijoj istoriji. Navijači bojkotuju preko godinu dana utakmice na domaćem terenu, rezultati su nikad gori, igrački kadar očajan, a klub sve više tone.

Prve promene su već napravljene sa povratkom Ivice Ilieva na mesto sportskog direktora. Trener Aleksandar Stanojević je sam otišao, a danas je potvrđeno da će ga zameniti Savo Milošević. Smenjen je i direktor omladinske škole Vanja Radinović.

Te promene su se pravile i prethodnih godina, ali nikako tamo gde su najviše bile potrebne – u vrhu rukovodstva. Izgleda da je konačno dogorelo. Prethodnih dana se pominjalo i da bi Rasim Ljajić mogao da postane novi prvi čovek crno-belih. Ali za to ćemo morati da sačekamo 11. oktobar, pa da vidimo.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal