Pratite nas preko:
Marko Mišković sa porodicom Dragana Stojkovića; Foto: MN Press

Fudbal

Dani velikih promena u srpskom fudbalu: Marko Mišković potpredsednik FSS?

Svedoci smo tektonskih promena u Fudbalskom klubu Partizan, ali se one najavljuju i u Fudbalskom savezu Srbije. Nakon odlaska Jovana Šurbatovića i dolaska Branka Radujka, stižu promene i na mestu potpredsednika. I to dvojice.

Kako prenosi “Sportklub”, novi potpredsednik srpske “kuće fudbala” trebalo bi da postane Marko Mišković. Odmah za njim, drugo potpredsedničko mesto sačuvano je za Dragoljuba Zbiljića, dosadašnjeg predsednika Zajednice Superlige i Prve lige Srbije.

Mišković je dugogodišnji poznanik porodice Dragana Stojkovića, sa kojima je gledao sve utakmice u Kataru na Svetskom prvenstvu 2022. godine. Takođe, još 2009. je bio u upravi Crvene zvezde, a kasnije godinama na čelu Napretka iz Kruševca.

Načelno, već je razrađen plan o dolasku Marka Miškovića u Fudbalski savez Srbije, gde bi kao potpredsednik i član fudbalske vlade imao široka ovlašćenja. Realizacija bi mogla da usledi već na narednoj sednici Izvršnog odbora, odmah posle oktobarske reprezentativne akcije i utakmica protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

Od marta 2023. funkcije potpredsednika obavljaju Janoš Žemberi i Sandra Sremčević. Mišković i Zbiljić bi trebalo da naslede Branislava Nedimovića i Branka Zečevića.

Otkaz direktoru “kuće fudbala” u Staroj Pazovi

Direktor Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi Dragan Despotović takođe je predviđen za odstrel. Iako ovaj centar već dugi niz godina posluje uspešno i “u plusu”, on uveliko pakuje stvari i sprema se za naredni posao.

Povlačenje potpredsednika Branislava Nedimovića, posle Evropskog prvenstva u Nemačkoj, oslabilo je i pozicije Despotovića, nekadašnjeg sportskog direktora Donjeg Srema i Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Kako prenosi “Sportklub”, u međuvremenu je Despotović dobio novi posao. Sa pozicije direktora vodiće Regionalnu deponiju Srem – Mačva.

Odlazeći direktor Sportskog centra FSS imaće i dalje status člana unutar komisija Fudbalskog saveza Srbije. Između ostalog vodiće i Takmičarsku komisiju, jednu od najbitnijih u hijerarhiji srpske kuće fudbala.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal