Pratite nas preko:
fudbaler Crvene Zvezde na utakmici Mocart Superlige protiv Zeleznicara na stadionu Rajko Mitic, Beograd 27.09.2024. godine Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS FUDBAL, FOOTBALL, MOZZART SUPERLIGA, CRVENA ZVEZDA, RED STAR, NATIONAL CHAMPIONSHIP, PRVENSTVO SRBIJE, ZELEZNICAR PANCEVO
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Fudbal

“Zvezdaška kolonija” držala Marakanu u strepnji: Prvenac Drkušića, povreda Glazera i Radonjić zlatna izmena

Tri boda (teško izborena), prvenac Drkušića i potencijal koji će Radonjić doneti, su pozitivne stvari iz trijumfa Crvene zvezde nad Železničarom 2:1, ali daleko veća je zabrinutost na Marakani zbog nove povrede golmana Omrija Glazera.

Hteo je Vladan Milojević da odmori neke standardne igrače, da promeša tim i izbegne neku povredu pred gostovanje Interu u Ligi šampiona. Ali na kraju je ipak “plaćena cena”, videćemo koliko skupa.

Milojević izmešao postavu

Milan Rodić se vratio u tim posle povratka od povrede, Duarte je dobio prednost u odnosu na Šerifa, vunderkind Maksimović (koji se očekuje da bude starter u Milanu) ostao je na klupi, Milson i Katai su dobili šansu na krilima ispred Olajinke i Silasa, dok je konačno zaigrao u srcu odbrane Drkušić, dok je odmarao kapiten Spajić.

Mislio je Milojević, kao verovatno i svi navijači, da će to biti dovoljno da se savladaju Pančevci, koji su postali prava kolonija bivših zvezdaša (Popović, Milunović, Sanogo, Konatar, Ben).

– Imamo vrlo malo vremena da se odmorimo, zgusnut je raspored, imamo igrače koji dolaze iz povrede, opet smo verovatno izgubili Glazera. Sami sebe ubijamo. Potrošili smo se, Železničar se branio dobro. Dali su nam gol iz jednog šuta, igramo protiv takvih ekipa, šta da radimo – rekao je posle utakmice.

Prvenac Drkušića

Trijumf je ostvaren daleko teže nego što se očekivalo. Odlično je branio dojučerašnji rezervni golman crveno-belih Popović, koji je sprečio bar još 2 lopte da završe u mreži gostiju. Nisu se najbolje ni snalazili igrači Zvezde u izglednim šansama, a stvorili su ih dovoljno.

Zvezda je do prednosti došla iz prekida, i to prvi put kad je Elšnik uzeo da ga izvede (do tada je Luka Ilić to činio). Slovenac nastavlja da ređa asistencije centaršutevima iz kornera. Sad je pronašao sunarodnika Drkušića, koji udara glavom, lopta se o stativu odbija u gol. Jeste je izbio Jusif, ali je bilo jasno da je uveliko prešla gol-liniju.

Bile su u prvom poluvremenu dve možda sporne situacije. U prvoj su crveno-beli tražili penal zbog odgurivanja Duartea s leđa od strane Milikića. Takođe, Milson je uspevao da probije lepo po levoj strani nekoliko puta, ali to nije krunisano golom.

Veliki kiks Glazera, a onda i povreda

Nisu ni gosti bili bezopasni, čekajući svoju priliku iz kontranapada. Ali do izjednačenja su došli baš u jeku Zvezdinih pokušaja da dođe do drugog gola za mirnu završnicu. Promašaje Pruceva, Milsona i Elšnika je stigla kazna u vidu neverovatnog kiksa Glazera.

Drkušić i Glazer su razmenjivali pasove, Izraelcu je tako jedna lopta pobegla, pokušao je da je stigne, ali je Romanić bio brži. Iako napadači “dizelke” nisu to odmah iskoristili, posle izbacivanja Drkušića je lopta došla do Ezea, koji se namestio i šutirao u deo gola, gde je jedino mogla da prođe lopta.

Novi problem za Milojevića je usledio samo 2 minuta kasnije. Omri Glazer je izašao da otkloni opasnost kod novog napada gostiju i tom prilikom se povredio. Odmah je bilo jasno da je nešto ozbiljnije i morao je na teren rezervni čuvar mreže Marko Ilić.

– Samo se plašim da nije obnovio povredu. Ne sviđa mi se cela situacija. Kada se ne ispoštuju neke stvari koje dogovorimo, obično se tako desi – rekao je Milojević posle meča o povredi prvog golmana.

Radonjićev ulazak prodrmao Zvezdu

Posegnuo je tada za izmenama trener šampiona Srbije, shvatio je da mora na teren trostruki strelac iz Večitog derbija, Endijaje, ali i da su se Milson i Katai umorili. Na teren je ušao ljubimac navijača Radonjić i odmah je pokazao da će biti veliko pojačanje kad dostigne pravu fizičku i takmičarsku formu.

Neverovatan je bio Popović kada je odbranio čisti zicer Endijajeu nakon kiksa na sredini terena igrača Železničara. Ipak, minut kasnije je lopta završila u njegovoj mreži.

Prošao je Radonjić po levoj strani, ušao u šesnaesterac i uspeo vrhom kopačke da prebaci loptu do peterca pre nego je ona celim obimom napustila igralište. Tu je uz malo sreće stigla do drugog Nišlije, Luke Ilića, a ovaj je ubacuje u mrežu za toliko potreban gol. Čekao je sudija Jovanović (koji je sudio Zvezdi prvi put posle 17 meseci) da u VAR sobi se izvrši provera, iako je odmah pokazao na centar.

Odlično je odigrao 20 i kusur minuta koje je dobio Radonjić, stizao je i da spreči kontre gostiju, a željan je bio igre u napadu. Često je uzimao i tražio loptu, pokušavao prodorima i ubacivanjima. Jednom je i okušao svoj udarac.

Marakana je u finišu dobila priliku da pozdravi i jednog od junaka Večitog derbija, zlatno dete Andriju Maksimovića, koji je dobio poslednjih nekoliko minuta na terenu. Sve u svemu upisana je pobeda pred teško gostovanje u Milanu, u Ligi šampiona.

Milojeviću ostaju brige oko kadrovskih problema, jer su se na povrede u finišu požalili i Duarte i Radonjić, a udarac je dobio i Šerif.

Superliga Srbije, 10. kolo:

Petak
Crvena zvezda – Železničar 2:1

Subota
17h OFK Beograd – IMT >>>>> KVOTE
18h Čukarički – TSC >>>>> KVOTE
18h Novi Pazar – Radnički Kragujevac >>>>> KVOTE
20h Vojvodina – Radnički Niš >>>>> KVOTE

Nedelja
15h Tekstilac – Napredak >>>>> KVOTE
17h Mladost Lučani – Partizan >>>>> KVOTE
19h Jedinstvo Ub – Spartak Subotica >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal