Pratite nas preko:
Leverkusen's Jonathan Tah, left, and Stuttgart's Deniz Undav, right, challenge for the ball during German Bundesliga soccer match between Bayer 04 Leverkusen and VfB Stuttgart in Leverkusen, Germany, Saturday, April 27, 2024. (Marius Becker/dpa via AP)
Foto: Beta/Marius Becker/dpa via AP

Fudbal

Raspucani Lajpcig, Štutgart u 97. izbegao poraz, Gladbah tada stigao do pobede

Štutgart je jedan od klubova koji će gostovati Crvenoj zvezdi u Beogradu u okviru Lige šampiona, te je zbog toga interesantan ovdašnjim ljubiteljima fudbala. A ovog popodneva su u meču 5. kola Bundeslige remizirali protiv Volfsburga rezultatom 2:2.

Golove za Volfsburg postigli su Jonas Vind u 20. minutu i Mohamed Amoura u 68. Strelci za Štutgart bili su Enco Milot u 32. minutu i Deniz Undav u sedmom minutu nadoknade za spas “Švaba”.

Štutgart je od 63. minuta igrao sa 10 fudbalera, pošto je Atakan Karazor dobio drugi žuti karton. Volfsburg je na 13. mestu sa četiri boda. Štutgart je osmi na tabeli Bundeslige, ima osam bodova.

Borusija Menhengladbah je u istom tom minutu došla do jedinog gola za pobedu nad Union Berlinom rezultatom 1:0 (0:0). Vrlo tvrd meč je viđen, sve dok češki napadač Tomas Čvančara nije sa klupe doneo veliki trijumf Gladbahu.

Fudbaleri Lajpciga pobedili su na svom terenu Augzburg 4:0. Strelci za Lajpcig bili su Benjamin Šeško u 11. i 15, Luis Openda u 46. i Ćavi Simons u 57. minutu.

Lajpcig je drugi sa 11 bodova, jednim manje i utakmicom više od prvoplasiranog Bajerna. Augzburg je na 10. mestu sa četiri boda.

U preostale dve utakmice, slavili su gosti. Sankt Pauli je u gostima razbio Frajburg sa 3:0 (2:0) golovima Sada u 12. i 72. minutu, te Afolajana u 45. Jedan gol manje je Hajdenhajm dao Majncu, a strelci u pobedi 2:0 (1:0) bili su Pieringer u 15. i Šopner u 86. minutu.

Bundesliga, 5. kolo

Petak
Borusija Dortmund – Bohum 4:2

Subota
Borusija Menhengladbah – Union Berlin 1:0
Frajburg – Sankt Pauli 0:3
Majnc – Hajdenhajm 0:2
RB Lajpcig – Augzburg 4:0
Volfzburg – Štutgart 2:2
18.30h Bajern Minhen – Bajer Leverkuzen >>>>> KVOTE

Nedelja
15.30h Kil – Ajntraht Frankfurt >>>>> KVOTE
17.30h Hofenhajm – Verder >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal