Pratite nas preko:

Fudbal

Više voli da da 4 gola nego ‘leba da jede: Kol Palmer ispisao istoriju Čelsija i Premijer lige (VIDEO)

Subotnje popodne u Premijer ligi Engleske obeležio je Kol Palmer. Mladi napadač Čelsija postigao je čak četiri pogotka u trijumfu svog tima nad Brajtonom od 4:2 i to mu je drugi put od dolaska iz Mančester sitija da je postigao “poker” pogodaka na jednoj utakmici.

Podsetimo, prethodni put je dao četiri gola u pobedi Plavaca nad Evertonom od 6:0 u utakmici koja je odigrana 15. aprila, a današnjim het-trikom (trećim u dresu Čelsija) koji je kasnije prebacio, uspeo je da se izjednači sa Džimijem Flojdom Haselbajnkom, Didijeom Drogbom i Frenkom Lampardom.

Palmer je postao prvi igrač u istoriji Premijer lige koji je postigao četiri gola u prvom poluvremenu utakmice. Dakle, već je ušao u istoriju londonskog kluba i lige, a ima samo 22 godine. Kako je izveo današnju majstoriju pogledajte u snimku na početku teksta.

Sva četiri gola Palmer je postigao u prvih 45 minuta, a pogađao je u 21, 28. iz penala, 31. i 41. minutu, iako su gosti poveli već u sedmom minutu golom Francuza Rutera. Baleba je u 34. samo ublažio poraz Brajtona koji je posle dobrog starta već četiri kola bez pobede što je uslovilo pad “Galebova” na tabeli.

Arsenal se “provukao” protiv Lestera kojeg je savladao sa 4:2 pogocima u 94. i 97. minutu. Da li će ovaj prvi pripisati Trosaru koji je šutirao, ili Ndidiju koji je skrenuo loptu u mrežu, nije ni bitno. Tim Mikela Artete se posle pobede izjednačio na vrhu sa Mančester sitijem.

“Tobdžije” su posle prvih 45 minuta vodile sa 2:0 golovima Martinelija i Trosara, međutim, u nastavku je desni bek Lestera Džastin sa dva gola u 47. i 63. minutu zabrinuo navijače domaćih. Gosti su se branili sve do nadoknade kada su ipak primili dva gola i izgubili meč.

U okršaju srpskih reprezentativaca, Fulam je kao gost pobedio Notingem Forest sa 1:0. Heroj je bio Meksikanac Raul Himenez, koji je postigao gol iz penala, njegov jubilarni 50. pogodak u Premijer ligi. U timu Foresta, Nikola Milenković je odigrao ceo meč i bio veoma dobar, dok je Saša Lukić izašao u 83. minutu kod Fulama, pošto je imao žuti karton. 

Brentford i Vest Hem podelili su bodove u gradskom derbiju Londona (1:1), dok je Everton stigao konačno do prvih bodova u sezoni posle preokreta nakon što je pobedio Kristal Palas sa 2:1.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal