Pratite nas preko:
SAVO MILOSEVIC trener fudbalera Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv NENAD LALATOVIC trener Vojvodine Novi Sad na stadionu Partizana, Beograd 02.11.2019. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Vojvodina Novi Sad
Izostao spektakl (Foto: MN press)

Fudbal

Zašto se Savo Milošević uplašio Lalatovića?

Savo Milošević je definitivno novi trener Partizana, ali će crno-bele na gostovanju u Lučanima u 10. kolu Superlige Srbije ove nedelje od 17 sati predvoditi Branko Vukašinović, bivši pomoćnik Aleksandra Stanojevića i budući asistent novog šefa struke u Humskoj.

Zašto proslavljeni golgeter nije hteo odmah da izađe na crtu Nenadu Lalatoviću, koji je serijom od pet vezanih pobeda odveo Lučance na deobu drugog mesta na tabeli Superlige Srbije, pitanje je na koje nismo dobili zvaničan odgovor.

SOCCERBET KVOTE ZA MEČ MLADOST – PARTIZAN

Iz Partizana su poručili da novi šef na posao stupa tek od ponedeljka i da će tim u Lučanima predvoditi dosadašnji asistent. To je podgrejalo sumnje kod navijača crno-belih da je Milošević odlučio da preskoči utakmicu u Lučanima jer ima tri vezana poraza u duelima sa Lalatovićem i negativan skor.

Naime, na sedam do sada odigranih mečeva, Lalatović je pobedio Miloševića čak četiri puta. U tri navrata slavio je sa Vojvodinom i jednom kao trener Radničkog izm Niša. Najubedljiviju pobedu ostvario je na Čairu kada je bilo 3:1 za Radnički.

Milošević je bio bolji od Lalatovića dva puta, a u novembru 2023. njegov Partizan je slavio najubedljiviju pobedu sa 4:0 protiv Vojvodine. Jednom je samo bilo nerešeno, a Lalatović je osvojio i trofej u ličnom duelu sa Savom u finalu Kupa Srbije 2020. kada je Vojvodina u Nišu slavila na penale.

Zanimljivo je da Milošević ima bolji lični skor protiv Vladana Milojevića, kojeg je savladao dva puta u tri utakmice, nego protiv Nenada Lalatovića, koji je često uspevao da nađe način da ga pobedi. Zato je šteta što ovog kišnog popodneva ipak nećemo videti jedan od superligaških “trenerskih klasika”.

Ko je Branko Vukašinović?

Vukašinović, koji će danas predvoditi Partizan u Lučanima, ima uglavnom iskustvo u roli asistenta, jer se kao trener prvog tima nije proslavio u OFK Beogradu, gde je kao sin legende Stojana Vukašinovića i bivši igrač tog kluba dobio priliku da radi prvo u mlađim kategorijama, kasnije i u prvom timu.

Na klupi Romantičara u sezoni 2007/08. imao je skor od pet pobeda, pet remija i osam poraza, uz negativnu gol-razliku (15:25) i u proseku 1,1 osvojeni bod po utakmici. Kasnije se samostalno oprobao samo kao selektor kadeta, ali i kao pomoćnik je bio svedok mnogih velikih utakmica.

Branko Vukašinović, asistent Aleksandra Stanojevića
Šok-terapija: Branko Vukašinović (Foto: Printscreen/Twitter)

Zanimljivo je da Vukašinović nikada nije lično vodio neku ekipu protiv Nenada Lalatovića, pa mu se možda posreći na ovom meču da uspe da saplete Lučance u velikom naletu i vrati samopozudanje fudbalerima iz Humske uoči dolaska novog šefa stručnog štaba.

– Momenat u kom se nalazimo nije sjajan, međutim, iz ove kože se ne može. Tu smo da probamo da se pomerimo korak napred. Nadam se da će se sutra to i desiti, iako Mladost ima pet uzastopnih pobeda i to protiv ekipa iz gornjeg dela tabele. U dobroj su formi i to koristimo kao motiv da spremimo naše igrače da budu pravi, kakvi nisu bili u poslednje vreme – poručio je Vukašinović.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal