Pratite nas preko:
Seid Korać, fudbaler Vojvodine
Stekao svetsku slavu: Seid Korać (Foto: Printscreen/Arena Sport)

Fudbal

Snimak penala koji je napravio igrač Voše obišao svet: Postao je svetska atrakcija, oglasio se i trener Krtolica

Seid Korać, fudbaler novosadske Vojvodine, postao je protagonista verovatno najneobičnijeg jedanaesterca u istoriji fudbala na utakmici protiv Radničkog iz Niša (3:3) u Superligi Srbije, koja je odigrana u subotu uveče na “Karađorđu”.

Penal se dogodio nakon što je dosuđen gol-aut za Vojvodinu. Golman Dragan Rosić je dodao loptu Koraću, koji je, verujući da je igra prekinuta, uhvatio loptu u ruke kako bi je pripremio za ispucavanje.

Na njegovo iznenađenje, čuveni srpski sudija Pavle Ilić nije imao izbora nego da dosudi penal, jer je potez reprezentativca Luksemburga bio protivan pravilima. Njegov potez brzo je postao viralan na društvenim mrežama, a tokom noći je obišao i planetu, pa su ga videli u svim delovima sveta.

Verujemo da bi Korać voleo da ga pamte po nekom potezu ili golu, više nego po ovom bizarnom penalu, ali svet je surov, pogotovo ovaj u profesionalnom fudbalu.

O potezu Seida Koraća govorio je i trener Vojvodine Nemanja Krtolica, koji je bio razočaran.

– Ja moram da napomenem da, kada vi dođete na utakmicu i napravite onaj penal koji smo mi sami sebi napravili, a posle jedan i promašite… Možda je ovo najrealniji rezultat utakmice, izdržali smo neki naboj, gubili sa 1:2, održali karakter i energiju, poveli sa 3:2, ali jednostavno ovo ne sme da se desi da u 95. minutu dobijete gol – poručio je strateg Novosađana.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal