Pratite nas preko:
Lazio's Boulaye Dia, left, celebrates after scoring his side's second goal during a Serie A soccer match between Torino FC and Lazio at the Stadio Olimpico Grande Torino in Turin, north west Italy, Sunday, Sept. 29, 2024. (Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
Lacio naneo prvi poraz Torinu u sezoni, Foto: Beta/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Fudbal

Lacio prvi našao lek za torinske “bikove”: Gol Lazovića, ali Fabregasov Komo se diže, preokret Rome

Lacio je naneo prvi poraz Torinu 3:2 u Seriji A ove sezone i sprečio ga da se vrati na čelo tabele u fantastičnom meču.

Izuzetno uzbudljiv i zanimljiv duel odigran je na torinskom Olimpijskom stadionu, gde smo imali dramu do samog kraja i videli 2 gola u poslednjih nekoliko minuta.

Rići je izgubio loptu na sredini terena, Tavareš je dao sebi for i istrčao po strani, a onda lepo video Guenduzija da dotrčava u šesnaesterac, dao mu povratnu i Francuz trese mrežu za vođstvo gostiju već u 8. minutu.

Trijumf gostiju iz Rima je najavio Dija kada je u 60. minutu duplirao prednost iz lepe akcije u kojoj je veći deo posla obavio Isaksen.

Adams vratio nadu, ali odbrana je bila očajna

Međutim, domaćin se nije predavao i sedam minuta kasnije Če Adams iz nimalo lake situacije šutira izuzetno precizno i neuhvatljivo za Provedela. Time smanjuje zaostatak i daje nadu svom timu da će moći da izbegne poraz.

Krenuli su “bikovi” po izjednačenje, napadali i napadali, dok se gostujući tim posvetio odbrani. Ipak, u jednom od retkih prelazaka na protivničku polovinu, u 89. minutu stižu do novog gola. Katastrofalna reakcija odbrane Torina, loptu im je izmigoljio Noslin, između njih dvojice, i ćušnuo je u mrežu.

Delovalo je da je sve gotovo, ali u 2. minutu nadoknade ipak Torino opet postiže gol za nadu svojim navijačima. Saul Koko je bio strelac ne samo najlepšeg pogotka na meču, već i verovatno u celom ovom kolu. Ipak, prekasno je to bilo, sačuvali su “nebesko-plavi” gol prednosti do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Srpski reprezentativac Ivan Ilić odigrao je ceo meč za poraženi tim. Vanja Milinković Savić zbog povrede nije mogao da brani na ovom meču.

Roma preokretom skratila muke

Ivan Jurić je upisao i drugu pobedu u Seriji A od kad je seo na klupu Rome. Nije ni u duelu sa slabašnom Venecijom “vučica” igrala ništa naročito, a spasili su je rezervisti koji su doneli preokret – 2:1.

Da nije bilo Mileta Svilara na golu ne bi domaćin na “Olimpiku” gubio samo 1:0. Pet odbrana je u meču imao i dalje potencijalni reprezentativac Srbije. Time je i omogućio svom timu da napravi preokret nakon što je Pohjanpalo doneo vođstvo gostima pred kraj prvog poluvremena.

Imala je sreće Roma kod izjednačujućeg gola, jer je lopta posle šuta Kristantea zakačila Busija, skrenula i završila ispod prečke. Bio je to 75. minut, a 8 minuta kasnije rezervista Pizili prvencem u Seriji A donosi preokret i pobedu.

Fabregasov Komo digao formu, Lazović penaldžija

Komo je stigao do druge uzastopne pobede, posle Atalante u gostima, sada su savladali Veronu 3:2 na svom terenu.

Sesk Fabregas je očito podigao formu ekipe, koja je osvojila 7 bodova u poslednje tri utakmice i uz to igraju izuzetno. Patrik Kutrone je uz sreću postigao vodeći gol u 43. minutu iako je golman Verone pre toga odbranio bar tri čista gola.

Zbog neiskorišćenih šansi domaći su kažnjeni kad je Darko Lazović srušen u kaznenom prostoru. Kapiten Verone je i prvi penaldžija ekipe, pa je uzeo da izvede najstrožu kaznu i tako doneo izjednačenje. Međutim, 2 minuta kasnije je propustio zicer da donese potpuni preokret.

Gosti su potom ostali sa igračem manje zbog 2 žuta u 3 minuta Suslova, pa je Kutrone rešio da prelomi meč. Dao je drugi gol u 72. minutu, a zaboravljeni Andrea Beloti je rešio pitanje pobednika u 89. Verona je postigla gol za 3:2 u nadoknadi, ali premalo je ostalo vremena da pokuša da dođe do boda.

Serija A, 6. kolo:

Petak
Milan – Leće 3:0

Subota
Udineze – Inter 2:3
Đenova – Juventus 0:3
Bolonja – Atalanta 1:1

Nedelja
Torino – Lacio 2:3
Komo – Verona 3:2
Roma – Venecija 2:1
18h Empoli – Fiorentina >>>>> KVOTE
20.45h Napoli – Monca >>>>> KVOTE

Ponedeljak
20.45h Parma – Kaljari >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal