Pratite nas preko:
fudbaler Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Mladosti na stadionu Mladosti, Lucani 29.09.2024. godine Foto: MN press/mi Fudbal, Partizan, Superliga Prvenstvo Srbije, Mladost Lucani
Fudbaleri Partizana upisali su prvu pobedu posle skoro 2 meseca, Foto: MN Press

Fudbal

Otišao Stanojević, proigrao Partizan pod v.d. trenerom: Crno-beli okončali Lalatovićevu bajku

Najbolju utakmicu su odigrali fudbaleri Partizana od početka sezone i posle skoro 2 meseca ostvarili pobedu. Crno-beli su okončali lučansku bajku Nenada Lalatovića i naneli mu prvi poraz 3:1.

Otišao je Aleksandar Stanojević posle istorijskog poraza u Večitom derbiju i Partizan je proigrao. Iako je Savo Milošević potvrđen kao novi trener, on nije vodio ekipu u Lučanima, već je to učinio Stanojevićev pomoćnik Branko Vukašinović.

Promene u postavi

Sa nekoliko izmena u startnoj postavi, ubacivanjem klasičnog špica Jovanovića, stavljanjem Zahida na prirodniju poziciju ispred zadnjih veznih Ovusua i Kovača, Vukašinović je napravio tim koji je odigrao najbolji fudbal u celom dosadašnjem toku sezone.

– Moram da kažem da sam ja lično veoma srećan što sam vodio ovu utakmicu, koja je pobeđena, ali moram da kažem onako žargonski, da sam ovu utakmicu pobedio na Stanojevićeve karte. “Handirao” sam na njegove karte. Pozdravljam ga ovim putem, znam da on to ne voli, ali Sale pozdrav, ova pobeda je namenjena tebi – rekao je Vukašinović posle meča.

Samo zahvaljujući okviru gola, nekim Stamenkovićevim odbranama i onom neverovatnom promašenom ziceru Jovanovića, meč nije bio rešen već posle prvog poluvremena.

Ekipa koja je uz Crvenu zvezdu bila u najboljoj formi u Superligi Srbije nije bila ravnopravan protivnik. Doduše pitanje je kako bi se rezultat i situacija na terenu odvijali da Mujakić nije izbacio loptu sa gol-linije.

Partizan je trebalo da vodi bar 3:0 na poluvremenu

Nedugo zatim je lopta završila u mreži domaćina. Na korneru je sjajno utrčao u peterac povratnik iz Bolonje, Mihailo Ilić, i postigao prvi gol u sezoni. Igrao je Partizan bolje, stvarao šanse i bilo je pitanje kada će postići gol. To se dogodilo pred istek pola sata igre.

Kovač je lepo video prostor u koji može da se ubaci Jovanović, poslao pas, a ovaj u maniru golgetera je poslao loptu u ćošak Stamenkovićevog gola. Četvrti pogodak za još jednog povratnika u Partizan iz inostranstva.

Imala je mladost iz Lučana jednu odličnu priliku kad je Jovanović još jednom fenomenalnom odbranom ove sezone uspeo da izbaci loptu u korner. Potom se i 2 puta tresao okvir gola Mladosti. Prvo je Zahid pogodio stativu, a onda i Zubairu prečku.

Mala neizvesnost, pa evrogol Kovača

I kad Partizan nije uspeo da postigne novi gol i reši pre kraja poluvremena, Mladost je uspela da uvede meč u neizvesnost. Mujakić se zaleteo u želji da izbije loptu ispred jednog igrača domaćih u svom šesnaestercu, ali je umesto lopte zakačio njega po nogama. Minakoviću je cela situacija bila pred očima i bez dileme je pokazao na belu tačku.

Siguran izvođač penala je bio Pejović u nadoknadi prvog poluvremena.

Drugih 45 minuta su bili daleko manje sadržajniji makar kada je reč o šansama, ali zato je viđen najlepši gol na meču. Postigao ga je Stefan Kovač u 57. minutu i već tada je bilo jasno da Mladost neće moći da ostane neporažena u ovom meču.

Jeste imala neku inicijativu u nastavku utakmice, ali su crno-beli postavili dobro odbranu, nisu dozvolili da njihov bedem bude lako probijen. Računajući sva takmičenja Partizanu je ovo prva pobeda posle 8 uzastopnih mečeva. Sada zauzima 6. mesto na tabeli sa 14 bodova, 11 manje od vodeće Crvene zvezde uz utakmicu manje.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal