Pratite nas preko:
Bremen's Jens Stage, right, scores his side's fourth goal during the Bundesliga soccer match between TSG 1899 Hoffenheim and Werder Bremen, at the PreZero Arena in Sinsheim, Germany, Sunday, Sept. 29, 2024. (Uwe Anspach/dpa via AP)
Jens Štage je ostvario het-trik u preokretu Verdera od 3:0 na 3:4, Foto: Beta/Uwe Anspach/dpa via AP

Fudbal

Čudo je blaga reč, Verder gubio 3:0 posle 12 minuta i pobedio 4:3: Crveni karton poslao Hofenhajm u ponor

Čudo nije dovoljno jaka reč da opiše ono što su uradili igrači Verdera u Zinshajmu. “Zeleni” sa “Vezera” su izveli jedan od preokreta sezone u spektakularnoj utakmici (pogotovo prvo poluvreme) protiv Hofenhajma – 4:3.

Uh kakvo je to ludilo bilo u prvih 45 minuta, gde su i jedni i drugi navijači u kratkom vremenskom intervalu prošli od ekstaze do košmara i obratno.

Posle samo 12 minuta pisalo je na semaforu 3:0 za domaćina i ukazivalo je na to da se sprema možda i istorijski potop gostiju iz Bremena. Bulter je u 5. i 8. minutu tresao mrežu, a Hložek je sjajnom reakcijom između 2 igrača prvi šutnuo loptu i pogodio mrežu u 12. minutu.

Crveni karton sve preokrenuo

Sve je išlo kao iz snova za domaćina i delovalo je da konačno kreću da se vade iz krize u koju su zapali. Međutim, onda prelomni trenutak susreta u 18. minutu. Stenli Ensoki pravi bespotreban grub start i dobija direktan crveni karton i time pokreće točak preokreta.

Samo 3 minuta je bilo dovoljno gostima da brojčanu prednost na terenu pretvore u prvi gol. Malatini sedeći na zemlji u gužvi uspeva da šutne loptu ka golu i smanji na 3:1.

Nakon toga ulogu heroja preuzima Štage koji najpre glavom 5 minuta kasnije smanjuje na 3:2 i samim time u potpunosti vraća rezultatsku neizvesnost. Na treći gol Verdera i izjednačenje se čekalo do 39. kada Štage ima sreće da mu se lopta odbija na nogu i on lako to sprovodi u mrežu.

Het-tri Štagea

Kompletan preokret i svoj het-trik kompletira već na početku drugog poluvremena, u 49. minutu kad je ostao sam kao duh između igrača Hofenhajma i glavom lako ubacio loptu u mrežu. Verder je do kraja utakmice uspeo da sačuva to vođstvo i stigne do pobede.

I u prvom meču nedeljnog programa je viđena goleada u Kilu, gde je Ajntraht kao gost slavio 4:2. Briljirao je “novi Salah”, Marmuš koji je postigao 2 gola i upisao 2 asistencije za goste iz Frankfurta.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal