Pratite nas preko:
Dijego Simeone i Tibo Kurtoa, Printscreen: Youtube/Arena Sport TV

Fudbal

Pronađen nož kod navijača koji je gađao Kurtou: Simeone upire prstom – zna se ko je kriv za haos

Prvi veliki derbi španskog fudbala u sezoni, između Atletiko Madrida i Reala završen je bez pobednika uz napetu atmosferu i burna dešavanja na terenu, pa čak i petnaestominutni prekid. Njega je isprovocirao golman Tibo Kurtoa svojim slavljenjem Militaovog golan u 65. minutu.

Za navijače Atletika je Belgijanac jedna od najomraženijih ličnosti, jer je tri godine bio njihov miljenik. Zato mu nikad nisu i nikad neće oprostiti što je pre 6 godina potpisao za njihovog najomraženijeg rivala.

Kad god su imali priliku, to su mu stavili do znanja, ali ni on im nije ostao dužan. Tako je u nedelju uveče burno slavio pogodak svoje ekipe gestikulirajući ka domaćim navijačima, a to nije prošlo bez reakcije. Istog trenutka je sve i svašta sa tribine poletelo ka njemu.

Pronađen nož

Od upaljača, flašica, sendviča, pa sve do kese sa “čudnim sadržajem” o kome se piše na društvenim mrežama da je bio izmet. Sudija ja tada prekinuo meč na 15 minuta, a da nisu Simeone i igrači Atletika umirili navijače, utakmica ne bi bila ni nastavljena.

U međuvremenu su arbitar i Belgijanac pokupili sve predmete koji su uleteli na teren kako bi ih priložili kao dokaze u postupku koji će biti otvoren. Očigledno je i intervenisala policija, a kod jednog od navijača koji su gađali Kurtou je pretresom pronađen i nož, pišu “El Čiringito” uz fotografiju hladnog oružja.

Simeone: Kurtoa je kriv

Posle utakmice trener “jorgandžija” Dijego Simeone je za haos okrivio svog nekadašnjeg golmana.

– U redu je da se slavi gol, ali ne mora da se slavi tako što ćeš se okrenuti ka tribini i vređati ljude na njoj, gestukulirati u njihovom pravcu. Možeš da gledaš u travu. Valjda znaš da se ljudi ljute. Ne rade to oni sami od sebe. Mi akteri im dajemo povod. Naravno da ne opravdavam ponašanje naših navijača, ali ne opravdavam ni inicijalno ponašanje aktera, koje je dovelo do ovoga. Doduše, uvek smo mi žrtve – rekao je Čolo.

On se prisetio kako je pre 11 godina baš Kurtoa bio žrtva navijača Reala kad je branio za Atletiko.

Madridski derbi je na kraju završen golom Atletika u 95. minutu i to posle dugog gledanja VAR-a.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal