Pratite nas preko:
Ej Džej Grifin je posle samo 2 odigrane sezone u NBA odlučio da prekine karijeru, Printscreen: Youtube/Intuition Hoops Two

Košarka

“Odustajem od košarke da bih sledio Isusa”: Bogdanov saigrač prekinuo karijeru sa 21 godinom

Iznenađujuće vesti stižu iz NBA o prekidu karijere Ej Džej Grifina koji je tek pre mesec dana napunio 21 godinu i odigrao samo 2 profesionalne sezone. Kako je saopštio sada već bivši košarkaš, odlučio je da odustane od košarke zbog vere.

– Odustajem od košarke da bih sledio Isusa. Znam da to deluje u očima većine ljudi kao veliki gubitak, ali želim da znate da sam veoma uzbuđen jer ću zaista moći da služim Bogu, znate, potpuno posvećen i osećam da da to što napuštam košarku mi omogućava da se posvetim u potpunosti svešteničkom pozivi i istinski služim Bogu celim srcem i sve vreme. Uzbuđen sam da vidim gde će me to odvesti.

Izuzetno neobična i neočekivana odluka pogotovo za nekoga ko je na početku karijere i ima potencijal.

Grifina je pre 2 godine na draftu kao 16. pika odabrala Atlanta (bio je saigrač sa Bogdanom Bogdanovićem). U junu ove godine su ga trejdovali u Hjuston, ali se on sada dogovorio s Roketsima da otkupi svoj ugovor kako bi prekinuo karijeru. U predstojećoj sezoni je po ugovoru imao garantovanu zaradu od 7,2 miliona dolara.

Otac mu je bio poznati igrač i trener

Inače je sin poznatog nekadašnjeg NBA igrača Edrijena Grifina koji je bio i trener Milvokija. Kako je rekao on je tek 2020. godine kršten u crkvi i postao hrišćanin.

– Mislio sam da je košarka razlog zbog kojeg živi, ali sam spoznao Boga i on mi je pokazao da smo svi stvoreni da ga slavimo. Svi smo stvoreni s razlogom.

U svojoj prvoj NBA sezoni je odigrao 72 meča, ali je prošle godine nastupio samo na 20. Prosečno je postizao 7,5 poena uz procenat šuta za tri 37,9%.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka