Pratite nas preko:
Antoan Grizman
Antoan Grizman neće više igrati za Francusku, Foto: Beta (AP Photo/Darko Vojinovic)

Fudbal

Šok posle madridskog derbija: Grizman završio sa reprezentacijom Francuske

Grom iz vedra nebe i to samo dan posle madridskog derbija i velikog jubileja koji je Antoan Grizman (33) postavio na njemu. Fudbaler Atletiko Madrida je šokirao javnost, pogotovo u Francuskoj odlukom da završi reprezentativnu karijeru.

Jedan od najboljih francuskih fudbalera u poslednjih petnaestak godina je na Instagramu objavio da više neće igrati za “trikolore”.

– Sa srcem punim uspomena zatvaram ovo poglavlje u svom životu. Hvala za ovu neverovatnu avanturu, trikolori i vidimo se uskoro – poručio je Grizman uz snimak svojih najlepših trenutaka u Francuskom dresu.

Grizman je debitovao za Francusku protiv Holandije u martu 2014. Poslednji meč je odigrao na Evropskom prvenstvu u junu ove godine, u polufinalu protiv Španije.

Ukupno je sakupio 137 utakmica što ga stavlja na 3. mesto igrača sa najvećim brojem nastupa. Drugi je po ukupnom broju pobeda (91), četvrti po broju datih golova (44), a računajući od 1996. godine prvi po broju asistencija (30).

Uz to je rekorder po nizu uzastopno odigranih mečeva, čak 84. Ima i osvojeno Svetsko prvenstvo 2018. kao i srebro iz Katara i sa Evropskog prvenstva 2016.

U nedelju uveče je u derbiju Atletika i Reala stigao do brojke od 500 mečeva u Primeri. Samo je Lionel Mesi od igrača koji nisu Španci odigrao više utakmica od njega u španskom fudbalu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal