Pratite nas preko:
NEBOJSA COVIC predsednik kosarkasa Crvene Zvezde na utakmici finala Kupa Radivoja Koraca protiv Mega MIS-a u hali Cair, Nis 18.02.2023. Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS KOSARKA, BASKETBALL, KUP RADIVOJA KORACA, CRVENA ZVEZDA, MEGA MIS, NATIONAL CUP
Foto: MN Press/Ivica Veselinov

Košarka

Zvanično: Nebojša Čović novi predsednik KSS

Nebojša Čović ovog utorka zvanično je izabran i imenovan za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Čović je na mesto prvog čoveka KSS došao nakon što je Predragu Daniloviću istekao mandat.

Čovićev tim u KSS činiće četvoro potpredsednika: Ana Joković, koja će biti zadužena za žensku košarku, Nenad Krstić za mušku košarku, Darko Jovičić za takmičenje i Filip Sunturlić, sa kojima je imao dobru saradnju u Crvenoj zvezdi, za finansije i marketing.

– Pred nama je interesantan period – olimpijski ciklus. Da nastavimo kontinuitet Skupštine. Slede nam kvalifikacije, Evropsko prvenstvo… Treba napraviti zajednički pristup, bez obzira na razlike. Prvi zadatak je da rešimo pitanje selektora. Program postoji i moramo mnogo da radimo. Da se izborimo sa velikim brojem iskušenja. Neću da zaboravim, akcija koja počinje sledeće nedelje – obilazimo regione. Da vam iskreno kažem, nikad nisam bio nečije vlasništvo. Ne dugujem nikom ništa. Funkcije su bitne samo ako možemo sa dođemo do pravih ljudi. Snosimo veliku odgovornost jer smo najveći brend ove zemlje, veći od svih. I taj brend treba da raste – poručio je Čović.

Ranije tokom dana, javnosti je postalo poznato da sa mesta portparola odlazi Ivan Ivković, koji će se na taj način posvetiti samo radu u Partizanu.

Ostaje da se vidi koliko će toga Čović uraditi za srpsku košarku, na čijem čelu je bio kratko vreme tokom sezone 1995/96.

Da zaštitimo decu od korupcije i menadžera

– Polovinom decembra Skupština, ako bude trebalo i ranije. U KSS može da bude samo jedan Savez, ne pet. Uz uvažavanje svih, mi snosimo odgovornost, jer smo najveći brend ove zemlje. Brend treba da raste. Potrebni su trenažni centri. Mislim da ćemo imati podršku od vlasti. Potrebni su nam trenažni centri. Imaju ih već neki sportovi, mislim da smo zaslužili i mi. Verujem da ćemo imati podršku vlasti i predsednika države, to treba otvoreno reći, jer predsednik naše zemlje izuzetno voli košarku i puno je već dao za košarku. Radio sam ovaj posao u teškim vremenima, nikad nije bilo više para nego sada. Da zaštitimo decu, da se zaštitimo od korupcije, menadžera.

Danilović je 23. avgusta prvo pismeno obavestio članove Upravnog odbora i predsednika Skupštine o povlačenju, a četiri dana kasnije učinio je to i usmeno.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Košarka