Pratite nas preko:
NEBOJSA COVIC, predsednik kosarkasa Crvene zvezde na press konferenciji u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 14.02.2023. foto: MN Press / djk Kosarka, Crvena zvezda
Foto: MN Press

ABA liga

Čović odgovorio Mijailoviću: Legende Partizana su mi čestitale, a javnost neka proceni poštenje i ugled

Nebojša Čović ovog utorka zvanično je izabran i imenovan za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije (KSS). Čović je na mesto prvog čoveka KSS došao nakon što je Predragu Daniloviću istekao mandat.

Upravo je novi predsednik KSS-a gostovao u emisiji “Dnevnik” na televiziji “Nova S”, gde je odgovorio Ostoji Mijailoviću na njegovu objavu sa “X” naloga, kojui možete pročitati klikom OVDE.

Mijailović je izrazio nezadovoljstvo zbog događaja koji su se odigrali u prostorijama Saveza, naglašavajući da glasanje nije bilo jednoglasno, te je dodao da je ovakvim izborom postiđen “svaki čovek koji je na bilo koji način uključen u srpsku košarku”..

Čović je istakao da tom sastanku delegata nije prisustvovao predstavnik crno-belih, kao i da nije bilo glasova protiv, te da ne želi da komentariše Mijailovićeve objave na Tviteru.

– Te privatne Tvit naloge neću da gledam i gubim vreme na te stvari. Kada dajete izjavu ona više govori o onome ko je daje, nego o onome o kome taj neko priča. Neka javnost procenjuje poštenje, ugled, sposobnost i obrazovanje. Nemamo vremena za to. Mogao je svako da se kandiduje, a 30 od 33 delegata je mene podržalo. Nikoga nisam jurio. Na glasanju nije bilo prisudno troje. Nije bio prisutan Filipović iz Partizana, koji se javio da je bio bolestan.

Od 30 delegata 28 je glasalo za, nijedan nije protiv, jedan nije predao glasački listić, a to je Darko Jovičić koji je kandidat za potpredsednika. Predat je i jedan prazan glasački listić. Neću time da se bavim, to su ispričane priče i to govori o ljudima koji daju takve izjave. Košarka se baštini u klubovima, a Partizan kao ozbiljan klub mora da pobegne od takvih primitivizama. Meni je drago da mi najveće legende Partizana kao Kićanović, Grbovića i ostali čestitaju, a za ostalo… – rekao je Čović.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

ABA liga