Pratite nas preko:
Karlos Alkaraz; Foto: Beta/AP/Andy Wong

Tenis

Alkaraz se poslužio prljavim trikom, pa oduvao Sinera u drami taj-brejka i ukrao mu titulu

Španski teniser Karlos Alkaraz preuzeo je titulu šampiona Pekinga od Janika Sinera, savladavši ga u finalu rezultatom 2:1 (6:7. 6:4, 7:6). Dramatično je bilo u njihovom okršaju u prestonici Kine, gde se ušlo duboko u četvrti sat duela, kada je rešen u taj-brejku trećeg seta. I to na kakav način!

Najpre, u prvom setu je Alkaraz oduzeo servis Sineru u četvrtom gemu, da bi italijanski teniser vratio brejk u devetom. Siner je do prvog seta došao pošto je u taj-brejku bio bolji rezultatom 8:6. Španski teniser je u drugom setu devetog gema napravio brejk i tako izjednačio na 1:1.

Sve je rešio krajnje nesportski gest

U trećem setu su oba tenisera napravila po jedan brejk – Alkaraz u trećem gemu, a Siner u osmom. Došlo se do taj-brejka, u kom smo videli krajnje nesvakidašnju scenu.

Siner je dobio prva dva poena, kada je Alkaraz otišao do svoje klupe i napravio pauzu od dva minuta. Baš tada je rešio da menja patike, kao i uloške u patikama. Naravno da je to potrajalo i izbacilo Italijana iz ritma.

Alkaraz se vratio na teren, čak izgubio i naredni poen, ali je potom rival očekivano počeo da greši i Španac je vezao čak sedam vezanih poena. Na taj način sa 7:3 rešio ovo finale u svoju korist.

Siner je i delje prvi teniser sveta, dok je Alkaraz treći na ATP listi. Ovo je bio 10. međusobni susret dva tenisera i šesta pobeda Španca.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Tenis