Pratite nas preko:
Prethodne tri godine se nije pio šampanjac, već penušavo vino na pobedničkom postolju Formule 1, Printscreen: Youtube/Douglas Reyes-Ceron

Još sportova

Najveći sponzorski ugovor u istoriji sporta: Ponovo će se točiti pravi šampanjac na podijumu F1

Ponovo će se točiti šampanjac na pobedničkom postolju posle trka Formule 1 posle 3 godine pauze. A zbog toga je potpisan najveći sponzorski ugovor u istoriji sporta, vredan čak milijardu dolara.

Formula 1 je postigla dogovor o potpisivanju najvećeg sponzorskog ugovora u sportu, sa francuskim konglomeratom LMHV (Moet Hennessy Louis Vuitton). Prema saznanjima “Dejli Mejla”, izvršni direktor F1, Stefano Domenikali, završio je višemesečne pregovore i postigao dogovor koji će stupiti na snagu 2025. godine. Ugovor će biti potpisan na deset godina, s godišnjim iznosom uplate većim od 100 miliona dolara.

Prethodne 3 godine se pilo penušavo vino

“Moet & Chandon”, koji je ključni deo LMHV od osnivanja 1987. godine, ponovo će biti deo proslave na podijumu posle 3 godine pauze. Tačnije od 2021. su se u proslavi posle trka Formule 1 koristila proizvodi italijanske vinske kuće “Ferrari Trentino”. Tokom tog perioda posle trka su trojica prvoplasiranih pili penušava vina, osim na trkama na Bliskom Istoku, gde je alkohol zabranjen i tamo se koristila ružina voda.

Novi ugovor sa LMHV biće potvrđen do kraja dana. Ovaj ugovor predstavlja spoj vodećih svetskih brendova – Formulu 1, sa svojom trajnom glamuroznošću, i 75 luksuznih brendova koje LMHV pravi.

Očekuje se da će novi sponzorski aranžman doneti dodatne finansijske mogućnosti timovima. Timovi su obavešteni o razvoju situacije na sastanku F1 Komisije u Faenci, gde je Domenikali podelio radosne vesti.

Formula 1 je u poslednjih nekoliko godina doživela novi porast popularnosti, delom zahvaljujući Netflixovoj seriji “Drive to Survive”, koja je privukla novu generaciju obožavalaca.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Još sportova