Pratite nas preko:

Fudbal

Samardžić briljirao u razbijanju Šahtjora: Nema većih baksuza od Đirone – daju autogolove i promašuju penale!

Završene su prve dve utakmice drugog dana drugog kola Lige šampiona, u terminu od 18.45 videli smo 8 golova, a zanimljivo je da su gosti na oba meča slavili. Atalanta je ubedljivo savladala Šahtjor sa 3:0, dok je Fejenord rezultatom 3:2 odneo sva tri boda iz Đirone.

Atalanta je moćno izgledala na gostovanju ekipi Šahtjora. Utakmica se igrala u Hamburgu koji je svakako bliži Bergamu nego Donjecku, te su Italijani imali i veću podršku u Nemačkoj.

Od prvog minuta Đanpijero Gasperini je na teren izveo najjači sastav, te svima nagovestio da “puca” na tri boda. Reprezentativac Srbije Lazar Samardžić je danas bio izuzetno inspirisan, te iako nije postigao gol bio je jedan od najzapaženijih na terenu.

Prema SofaScore-u, Samardžić je dobio najveću ocenu u ekipi Atalante od 8.4, a imao je i pet ključnih dodavanja. Upravo kod drugog gola Lazar je bacio ključni pas Kolašincu koji je proigrao Lukmana za 2:0 u 44. minutu.

Prvi gol u mreži Šahtjora viđen je u 21. minutu, a egzekutor je bio Đimšiti. Treći i poslednji pogodak viđen je na startu drugog dela igre, u 48. minutu precizan je bio Belanova posle fantastične asistencije Zapakoste.

Posle dva kola Šahtjor ima jedan bod dok Atalanta ima četiri.

Revija promašenih penala i autogolova

Dva promašena penala, dva autogola, pet golova, devet žutih kartona i mnogo uzbuđenja! Šta još može da poželi neutralni ljubitelj bubamare od ove dve ekipe.

Đirona je i u drugom kolu, baš kao i u prvom, nesrećno izgubila. Španci su sa 3:2 na svom terenu poraženi od Fejenorda, a postali su i prva ekipa u istoriji Lige šampiona koja je u prva dva kola primila čak tri autogola, dva danas i jedan u prvom meču protiv PSŽ-a.

Đirona se prvi put plasirala u Ligu šampiona, danas je prvi put igrala na svom stadionu, ali izgleda ni to nije privolelo ljude da po kišnom danu izdvoje dva sata svog vremena i podrže ekipu. Na stadionu Đirone koji prima oko 15.000 navijača, poseta je bila izuzetno loša, a prve procene kažu da nije bilo ni 10.000 ljudi.

Povela je Đirona 1:0 preko Lopeza u 19. minutu, a onda smo videli preokret Fejenorda. Prvi autogol u mrežu Španaca sproveo je Erera u 23. minutu, nedugo zatim Milambo je doneo prednost Holanđanima u 33. minutu.

Imao je Fejenord šansu i da stigne do 3:1 u 36. minutu, ali je Uedin šut sa bele tačke zaustavio Gazaniga. U drugom poluvremenu Bojan Miovski je promašio jedanaesterac za Đironu, te svoju ekipu svrstao na vrh liste baksuza u Ligi šampiona.

Ipak, stvari je popravio Doni van de Bek u 73. kada je postigao gol za 2:2.

Ali, sreća je kratko trajala pošto je viđen novi autogol u mreži Đirone ovog puta je u svoju mrežu loptu ubacio, Krejči u 79. minutu.

Posle dva kola Đirona ima nuzla bodova, iako je primila samo jedan gol od igrača koji nisu na platnom spisku kluba. Fejnord ima tri boda.

Liga šampiona, 2. kolo:

Utorak
Salcburg – Brest 0:4
Štutgart – Sparta Prag 1:1
Arsenal – PSŽ 2:0
Barselona – Jang Bojs 5:0
Bajer Leverkuzen – Milan 1:0
Borusija Dortmund – Seltik 7:1
Inter – Crvena zvezda 4:0
PSV – Sporting 1:1
Slovan – Mančester siti 0:4

Sreda
Đirona – Fejenord 2:3
Šahtjor – Atalanta 0:3

21h Aston Vila – Bajern Minhen >>>>> KVOTE
21h Benfika – Atletiko Madrid >>>>> KVOTE
21h Dinamo Zagreb – Monako >>>>> KVOTE
21h Lil – Real Madrid >>>>> KVOTE
21h Liverpul – Bolonja >>>>> KVOTE
21h Lajpcig – Juventus >>>>> KVOTE
21h Šturm – Klub Briž >>>>> KVOTE

Пласман обезедио Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal