Pratite nas preko:
Enrike i Mbape (Foto: Printscreen/movistar+)

Fudbal

Isplivao video Luis Enrikea i Mbapea: “Voliš Džordana? On je igrao odbranu kao k***n sin”

U drugoj epizodi dokumentarnog filma “Nemaš j***u ideju”, trener Pari Sen Žermena Luis Enrike se obraća Кilijanu Mbapeu pre revanša protiv Barselone u Ligi šampiona prošle sezone.

Na slikama (kompletna scena će biti premijerno prikazana ekskluzivno u ponedeljak 7. oktobra na kanalu Movistar Plus+) možete videti kako trener stoji ispred ekrana gde proučava tim Katalonaca, a francuski fudbaler pažljivo sluša trenerove reči.

U pokušaju da probudi emociju kod Francuza, Luis Enrike kao primer koristi Majkla Džordana, jednog od najvećih sportista u istoriji. Ali ovoga puta, Asturijanac želi da pokaže kakvu je žrtvu imao Em Džej, kao i njegov liderski kapacitet u šampionskim danima Čikago Bulsa.

Enrike je tražio od Mbapea da više učestvuje u odbrani i posveti se timu ako nije u mogućnosti da pomogne saigračima golovima. Uz upotrebu vulgarnog rečnika, pokušao je da motiviše Kikija:

– Čitao sam negde da si rekao kako ti se sviđao Majkl Džordan. Majkl Džordan je sve svoje saigrače doveo u red tako što je počeo da igra odbranu kao k***n sin – rekao je Enrike.

Zatim je tražio od Mbapea da bude vođa i da služi kao primer ostalim mlađim članovima u redovima Svetaca kao što su Dembele, Barkola, Asensio, Кolo Muani… Divljenje koje Luis Enrike gaji prema Mbapeu ogleda se i u situaciji kada mu kaže:

– Ti si fenomen, svetski vrhunski igrač, bez sumnje – ali je nekadašnji španski selektor uvek jasno stavljao do znanja Mbapeu da to nije dovoljno ni za jednog igrača da bi bio kompletan.

Uprkos čestim “razmiricama” između Španca i Francuza u poslednjoj sezoni, video pokazuje i dobar odnos između trenera i fudbalera:

– Želim da odeš odavde na velika vrata – rekao je Enrike kada je bilo jasno da će Kilijan preći u Real.

Кonačno, razgovor se završava porukom napadača da je ubeđen u svoje kvalitete što je na kraju bio i odlučujući faktor u revanšu na “Montžuiku” u kome je PSŽ izbacio Barselonu.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal