Pratite nas preko:
zeljko obradović
Željko Obradović (Foto: MN Press)

Evroliga

Partizan ispoljio staru boljku u Baskiji, Obradović ostao miran: “Boli me samo jedna stvar…”

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je posle poraza od Baskonije od 88:82 na otvaranju nove sezone u Evroligi da su male stvari odlučile meč. Crno-beli su vodili do 35. minuta i igrali dobro, ali su nam onda servirali već viđeni scenario i prkockali prednost.

Trofejni trener je poručio i da je ovo tek prva utakmica i da se ekipa vraća radu, kako bi ispravila nesdostatke. Nije smak sveta, izgubili su na otvaranju sezone i Real i Barselona, crno-belima ostaje da kroz dodatno uigravanje otklone nedostatke.

– Dobra utakmica, mislim da su male stvari odlučile meč. Tri puta u tranziciji nismo dobro koristili loptu kad je trebalo da postignemo poene, a Baskonija je poentirala na kraju napada četiri puta i to je bila glavna razlika na ovom susretu. Primili smo mnogo poena u drugom poluvremenu i to su razlozi zbog kojih smo mi na kraju izgubili meč – rekao je Obradović.

Željko smatra da su utakmicu odlučili mali detalji.

– Kada imaš tranziciju i kada moraš da razmišljaš hladne glave, mi to nismo radili. Ostavljali smo čoveka samog u poslednjim sekundama napada i oni su to kažnjavali. U prvom poluvremenu smo bili dobri, u drugom nismo i to je razlog poraza.

Obradović kaže i da ga Baskonija ničim nije iznenadila.

– Znali smo šta će da urade. Mene boli što, kada imaš šansu da igraš odbranu u situaciji gde je ekipa imala jedan ili nijedan faul, ti im dozvoliš da daju lake poene. Sve ostalo je bilo korektno. Ovo je samo prvi meč, idemo dalje, vraćamo se radu – zaključio je Obradović.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga