Pratite nas preko:
IVANA JOVANOVIC, MILICA MILOVANOVIC, ALEKSANDRA KOSTIC, sudije na utakmici finala kupa drzave za zene, Crvena zvezda - Spartak, na stadinu Mladosti. Krusevac, 23.05.2024. foto: Nebojsa Parausic Fudbal, Zene, Kup Srbije, Crvena zvezda, Spartak
Detalj sa finala kupa u Kruševcu (Foto: MN press)

Fudbal

Utakmica ženskog fudbala u Srbiji proglašena za meč visokog rizika

Tiho i u senci muške Superlige, u Srbiji je nedavno počela i nova sezona ženskog fudbala, a derbi se igra ove subote od 15.30 časova na terenima Fudbalskog saveza Beograda na Adi Ciganliji, gde će fudbalerke Crvene zvezde dočekati igračice Spartaka od 15.30 časova u sklopu 6. kola.

Biće ovo utakmica visokog rizika, objavio je Instagram profil “Ženski fudbal/nogomet”. Ne pamtimo da je u skorije vreme neka utakmica ovakvog tipa dobila status “krizne”, a kako se navodi na profilu, odluku je doneo načelnik beogradske policije Veselin Milić.

– Odluka je donesena zbog mogućnosti dolaska popularnih “delija” na utakmicu, ali Milić nije istakao kakve će mere policija preduzeti – saopštio je regionalni profil specijalizovan za ženski fudbal, koji se hvali da ima “aktuelne, proverene i istinite” informacije.

Rivalstvo “na ratnoj nozi”

Međutim, na činjenicu da bi posla moglo da bude i za policiju u subotu utiče i činjenica da su ova dva kluba već neko vreme “na ratnoj nozi”, posebno otkako je Zvezda minule sezone postala šampion Srbije i sa trona posle 13 godina skinula do tada neprikosnovene Subotičanke.

Čekala se dugo nakon poslednjeg kola odluka Suda za sportsku arbitražu iz Lozane po žalbi Spartaka na odluku Fudbalskog saveza Srbije kojom su ovom klubu oduzeta četiri boda zbog neregularnosti oko registracije igračice. Odluka je posle nekoliko nedelja stigla i u Beogradu je počelo slavlje.

Zatim su Subotičanke iz protesta izašle na finale Kupa Srbije protiv crveno-belih sa samo sedam igračica i faktički im predale pehar bez borbe. Deluje da se tenzija tokom leta smirila, a kakvi su odnosi između dve najbolje ekipe u ženskom fudbalu u Srbiji, videćemo su subotu.

Fudbalerke Zvezde i Spartaka imaju za sada stoprocentni učinak i najbolje odbrane u ligi koje nisu primile nijedan gol, što obećava zanimljiv derbi. Subotičanke su u prošlom kolu pobedile Radnički iz Kragujevca sa 5:0, dok su aktuelne šampionke iz Beograda savladale Vojvodinu u gostima sa 3:0.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal