Pratite nas preko:
milutin osmajic crnogorac ugrizao rivala
Foto: Printscreen/X

Fudbal

Crnogorac koji je glumio Suareza dobio kaznu: Za ujedanje protivnika prošao bolje od Urugvajca

Crnogorski internacionalac i napadač Prestona, Milutin Osmajić, kažnjen je sa osam utakmica neigranja zbog incidenta na meču protiv Blekburna, gde je ujeo protivničkog fudbalera Ovena Beka. Stvarnno bizaran događaj!

Bivši fudbale Sutjeske, Vizele i brojnih drugih klubova, koji je dva puta bio i šampion Crne Gore je takođe kažnjen sa 15 hiljada funti od Fudbalske asocijacije Engleske.

Incident se dogodio 22. septembra, na utakmici koja je završena bez golova. Da stvari budu još luđe, Osmajić je dobio samo žuti, a Bek crveni karton.

Portparol Fudbalske asocijacije rekao je da je Osmajić priznao nasilničko ponašanje, a nezavisna komisija je izrekla kaznu. Osmajić će propustiti više od mesec dana, ali će biti na raspolaganju selektoru Robertu Prosinečkom za oktobarske duele u Ligi nacija protiv Turske i Velsa.

Pre nego što je izrečen suspenzija, Osmajić je postigao dva gola u pobedi Prestona 3:0 protiv Votforda.

U saopštenju Prestona navodi se da neće davati dalji komentar dok ne budu objavljeni pisani razlozi, što potencijalno nagoveštava da će možda uložiti žalbu.

– Preston prihvata odluku nezavisne Regulatorne komisije o suspenziji Milutina Osmajića na osam utakmica i izricanju novčane kazne od 15.000 funti – saopštili su iz kluba.

Ovaj incident sve nas je podsetio na čuveni ujed Luisa Suareza na meču Premijerlige, kada je nastradala ruka našeg Baneta Ivanovića. Urugvajac je zbog tog incidenta pre vremena završio sezonu jer je dobio čak 10 mečeva zabrane, svakako je Osmajić bolje prošao.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal