Pratite nas preko:
Inter Milan's Mehdi Taremi, right, duels for the ball with Red Star's Uros Spajic during the Champions League opening phase soccer match between Inter Milan and Red Star, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Oct. 1, 2024. (AP Photo/Luca Bruno)
Uroš Spajić se oglasio zbog napada javnosti i navijača posle izjave o Interu, Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

Fudbal

Spajić se oglasio zbog reakcija posle Intera: Ako sam ja problem, onda problema nema

Uroš Spajić, kapiten Crvene zvezde u odsustvu Mirka Ivanića, oglasio se na Instagramu povodom reakcija navijača i javnosti, a sve zbog izjave posle teškog poraza od Intera u Ligi šampiona.

Iskusni štoper je bio direktan krivac za treći gol, imao je i još jedan nedopustiv kiks pre toga, ali ono što je najviše podiglo prašinu jeste njegova izjava.

– Mislim da nas Inter nije ničim specijalno oduševio, ni iznenadio. Mislim da nisu ni stvorili neke specijalne šanse, osim onih što smo im mi dali. Bukvalno smo im poklonili od starta, iz svlačionice smo primili gol iz slobodnjaka. Videli smo da možemo da igramo, i oni su nas puštali da igramo, stvarali smo neke prilike, ali u nastavku smo napravili neke greške koje su nedopustive na svakom nivou, a ne u Ligi šampiona – izjavio je u utorak uveče Spajić.

Red Star's Uros Spajic, left, duels for the ball with Inter Milan's Marko Arnautovic during the Champions League opening phase soccer match between Inter Milan and Red Star, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Oct. 1, 2024. (AP Photo/Luca Bruno)
Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

Spajićevo “pravdanje”

Te njegove reči su protumačene kao omalovažavanje protivnika koji ga je pobedio 4:0 i uz to mogao da postigne bar još 3 gola, te su izazvale razne reakcije u javnosti. Između ostalog komentar o tome je dao i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

– Sramota me je i kada Zvezdini igrači izgube 4:0, a kažu da nisu fascinirani onima koji su ih pobedili – izjavio je Vučić.

Zato je Spajić sada odlučio da se “opravda”.

– Nikada se nisam oglašavao ovim putem, ali sada osećam potrebu zbog navijača kluba i izjave posle meča sa Interom. Nijednog trenutka nisam želeo da umanjim pobedu Intera, niti da ih omalovažavam. O veličini njihovog kluba ne treba ni govoriti. Samo sam želeo da potvrdim ono što su svi videli, da smo sami davali golove – napisao je Spajić.

Inter Milan's Mehdi Taremi, right, duels for the ball with Red Star's Uros Spajic during the Champions League opening phase soccer match between Inter Milan and Red Star, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Tuesday, Oct. 1, 2024. (AP Photo/Luca Bruno)
Foto: Beta/AP Photo/Luca Bruno

Dotakao se i svojih grešaka.

– Konkretno, treći gol je aposlutno moja krivica i odgovornost. Nikada nisam bežao od odgovornosti, tako da ni sada nemam razlog za to. Jednom od najstarijih i najsikusnijih igrača ne sme da se dogodi da onako izgubi loptu. I verovatno ne bi da još 99 puta dođe do takve situacije. Dogodilo se, i nikome nije teže u tom trenutku bilo nego meni. U Crvenoj zvezdi sam odrastao, za nju igram srcem. Ako sam ja problem – problema nema. Zvezda je iznad svega – zaključio je on.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal