Pratite nas preko:
Napoli's Scott McTominay celebrates scoring during the Serie A soccer match between Napoli and Como at the Diego Armando Maradona Stadium in Naples, Italy, Friday Oct. 4, 2024. (Alessandro Garofalo/LaPresse via AP)
Skot Mektominej je postigao jedan od najbržih golova u istoriji Serije A, Foto: Beta/Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Fudbal

Napoli dao gol u 25. sekundi, ali je Lukaku morao da rešava u 2. poluvremenu: Konte stvorio nepobediv tim

Napoli će dvonedeljnu reprezentativnu pauzu u italijanskom prvenstvu provesti na 1. mestu koje je zauzeo prošlog vikenda. Ekipa Antonija Kontea je u uvodnom meču 7. kola Serije A pobedila Komo 3:1.

“Sklopio je kockice” Antonio Konte i njegov tim ima samo jedan poraz u sezoni, koji se dogodio još sredninom avgusta. Od tada su na šest narednih utakmica neporaženi uz čak 5 trijumfa. Ujedno su i prekinuli niz gostiju od dve uzastopne pobede.

Utakmicu su otvorili idealno, jednim od najbrže postignutih golova u istoriji italijanskog fudbala. Skot Mektominej je zatresao mrežu Koma već u 25. sekundi utakmice. Delovalo je tada da će lako slomiti otpor ekipe koju vodi Sesk Fabregas.

Međutim, pred sam odlazak na poluvreme su doživeli šok. Gabrijel Strefeca je postigao fantastičan gol sa 20 i nešto metara za izjednačenje i šok pod Vezuvom.

U 52. minutu Roberto ruši s leđa Oliveru na samoj liniji kaznenog prostora, čist faul i čist penal. Odgovornost preuzima prvi strelac Lukaku i vraća vođstvo Napolitancima.

Pobedu je potvrdio David Nereš u 86. minutu posle sjajnog pasa u prostor koji je dobio od Lukakua.

Serija A, 7. kolo:

Petak
Napoli – Komo 3:1
20.45h Verona – Venecija >>>>> KVOTE

Subota
15h Udineze – Leće >>>>> KVOTE
18h Atalanta – Đenova >>>>> KVOTE
20.45h Inter – Torino >>>>> KVOTE

Nedelja
12.30h Juventus – Kaljari >>>>> KVOTE
15h Bolonja – Parma >>>>> KVOTE
15h Lacio – Empoli >>>>> KVOTE
18h Monca – Roma >>>>> KVOTE
20.45h Fiorentina – Roma >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal