Pratite nas preko:
Janis Sferopulos
Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evroliga

Sferopulos zadovoljan posle povratka sa -13 u Parizu: Pokazali smo karakter, nismo se uspaničili

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je da je ekipa pokazala karakter i da se nije uspaničila u trenucima kad je gubila.

Crveno-beli su pobedili sinoć Pariz rezultatom 80:77, u meču prvog kola Evrolige, iako su srediom treće četvrtine gubili 13 razlike.

– Mislim da smo pokazali karakter i igrali na pravi način. Nismo se uspaničili kada su stekli tu prednost. Sa sjajnim odlukama u napadu i odbrani smo smanjili zaostatak i poveli, a onda smo znali šta da radimo kako bismo kontrolisali meč i pobedili – rekao je Sferopulos posle utakmice.

Trener Crvene zvezde je ocenio da su igrači donosili dobre odluke u bitnim trenucima.

– Naravno, jer imamo te iskusne igrače sa mnogo godina u Evroligi. Oni su igrali mnogo ovakvih utakmica – izjavio je Sferopulos.

On je poručio da je dobro što je ekipa pobedom započela sezonu, ali da ima još mnogo da se igra.

– Jeste bitno, ali ovo je duga sezona. Ovo je maraton, tako da moramo da ostanemo fokusirani, ostanemo skromni, nastavimo da radimo naporno i da se borimo utakmicu po utakmicu. Kao što smo i počeli, tako i da nastavimo – rekao je trener Crvene zvezde.

Crveno-beli će 9. oktobra u drugom kolu EL dočekati Baskoniju, a pre toga će u nedelju gostovati Splitu u trećem kolu ABA lige.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Evroliga