Pratite nas preko:
Novak Đoković, potpis na kameri u Kini; Foto: Printscreen/Sportklub

Đoković

Đoković bacio Kineze u trans porukom na kameri: “To je nešto iz prošlosti…”

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Mastersa u Šangaju, pobedom nad 43. igračem sveta Amerikancem Aleksom Mikelsenom. Srbin je slavio trijumf u dva seta – 7:6, 7:6.

Posle meča, Novak je bio raspoložen, a svojim gestom prilikom potpisivanja na kameri, oduševio je domaću publiku. Poručio je svima, kao i celoj Kini, da ih voli.

– Volim te Kino – napisao je Novak na kineskom jeziku, a dok je pisao slova sa tribina su se čuli zvuci oduševljenja.

Zatim je o tome upitan i na konferenciji za medije.

– To je nešto iz prošlosti. Pisao sam neke njihove simbole koje znam, moji fanovi u Kini su mi rekli, dolazim u Šangaj od 2007, ali moram da poradim na tome, nisam bio tu 5. godina – poručio je Đoković.

Zatim je prokomentarisao detaljnije meč u kom je izvojevao pobedu teže nego što se očekivalo.

– Nikada nismo igrali, ja nisam igrao neko vreme, bilo mi je potrebno da malo krenem. On sjajno servira, sjajno se kreće za visokog igrača, prilazi, uzima igru od igrača, bio je visok nivo tenisa u oba seta i drago mi je da sam zadržao smirenost i živce, imao sam 15:40 i brejk kada je lopta prošla na moju stranu, moglo je biti 6:1 za mene u drugom setu, ali stvari se menjaju, osetio sam u jednom momentu kao da se predaje, a onda mu je to dalo novu energiju, drago mi je da sam pobedio na kraju – istakao je Đoković.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv boljeg iz duela Švajcarca Stena Vavrinke i Italijana Flavija Kobolija.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Đoković