Pratite nas preko:
Marko Ivezić i Viktor Bonifejs; Foto: Beta/AP/Martin Meissner

Fudbal

Srbin zaustavio šampiona i šokirao Leverkuzen: Dortmund pao u Berlinu

U tradicionalnom subotnjem terminu za nemačku Bundesligu odigrano je četiri utakmice u kojima smo videli dva velika iznenađenja. Verovatno najveće, možda i od početka sezone, priredio je Holsten Kil, tim za koji nastupa srpski defanzivac Marko Ivezić. On je sa svojim timom odigrao nerešeno protiv Bajera u Leverkuzenu – 2:2.

Taj podatak je gotovo neverovatan, ako se ima u vidu da je vlasnik “duple krune” u Nemačkoj vodio pred svojim navijačima sa 2:0 već posle osam minuta. Prvi na utakmici dao je Viktor Bonifejs u četvrtom minutu, da bi u osmom prednost duplirao Hofman.

Kilu se smešila katastrofa u Leverkuzenu, ali desilo se suprotno. Duboko u nadoknadi prvog poluvremena, u petom minutu zaostavnog vremena, Gešvil je smanjio na 2:1, a onda smo u drugom dobili šokantno izjednačenje.

U 68. minutu je dodeljen jedanaesterac za goste, a njega je u 2:2 na semaforu “Baj arene” pretvorio Jan-Fien Arp. Bio je vrlo siguran sa 11 metara i doneo bod velik kao kuća ekipi u čijoj je odbrano do kraja utakmice blistao mladi Marko Ivezić.

Bajer je šesti na tabeli sa 11 osvojenih bodova, dok je Kilu ovo tek drugi bod i nalazi se na pretposlednjoj poziciji Bundeslige.

Union Berlin Borusija Dortmund; Foto: Beta/AP

Berlinski zid pao na “milionere”

Fudbaleri Dortmunda su pre četiri dana u Ligi šampiona demolirali Seltik i savladali ga sa 7:1, da bi ovog popodneva poraženi od Union Berlina rezultatom 2:1. I to tako što su u prvom poluvremenu potpuno zbrisani sa terena.

Tim iz prestonice je vodio od 26. minuta golom Vogta, da bi u 45. 2:0 domaćinu doneo Vertesen. Interesantno, Nuri Sahin u poluvremenu nije menjao ništa, ali Dortmund jeste krenuo na sve ili ništa.

I u 62. minutu je, na vreme, stigao do gola kojim je prepolovio zaostatak. Postigao ga je Rajerson. Delovalo je da će “milioneri” uspeti da se vrate.

Ali, nisu mogli do drugog gola. I izgledalo je da ga ne bi postigli da se igralo još tri dana. Jednostavno, takvi su bili ovog popodneva, bez energije i napadačkih opcija. S tim da se mora napomenuti da zbog povrede nije bilo Adejemija, strelca het-trika protiv Seltika.

Osim Ivezića – niko više od Srba

Ostala trojica srpskih fudbalera u Bundesligi nisu bili ni u protokolu. Miloš Veljković je na listi povređenih igrača u Verderu, dok Erhan Našović i Andrej Ilić nisu u planovima trenera Bohuma, odnosno, Union Berlina.

U preostala dva duela su slavili gosti. Frajburg je u Bremenu savladao Verder golom Doana u 75. minutu, dok je Volfsburg u Bohumu trijumfovao rezultatom 3:1.

Golove za “vukove” u prvom poluvremenu dali su Tomas u 21. i Vind u 37. minutu. Zatim je Boadu u 72. smanjio na 2:1, da bi tačku stavio Vind posle odbitka svog promašenog jedanaesterca.

Bundesliga, 6. kolo

Petak
Augzburg – B.Menhengladbah 2:1

Subota
Union Berlin – Dortmund 2:1
Leverkuzen – Kil 2:2
Bremen – Frajburg 0:1
Bohum – Volfsburg 1:3
Sent Pauli – Majnc 0:3

Nedelja
15:30 Hajdenhajm – Lajpcig
17:30 Frankfurt – Bajern
19:30 Štutgart – Hofenhajm

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal