Pratite nas preko:
Manchester City's Mateo Kovacic, center, scores his side's second goal during the English Premier League soccer match between Manchester City and Fulham at Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Oct. 5, 2023. (AP Photo/Darren Staples)
Mateo Kovačić je sa dva gola doneo preokret Sitiju protiv Fulama, Foto: Beta/AP Photo/Darren Staples

Fudbal

Siti se opet čupao iz zaostatka, i Arsenal morao da okreće: Eh taj ludi Brentford i londonske goleade

Kakvo golgetersko subotnje popodne u Premijer ligi. Pre svega i Mančester siti i Arsenal su uspeli da preokrenu svoje mečeve nakon što su se našli u zaostatku, dok su za 23 gola na 5 mečeva najzaslužniji igrači Brentforda i Vest Hema.

Siti treći put preokrenuo ove sezone, 2 gola Kovačića

No, krenućemo sa “Etihada”, gde je došao Fulam i prvi stigao do vođstva zahvaljujući majstoriji koju je izveo Himenez. Nije Meksikanac postigao gol, ali je njegova čarobna asistencija za Andreasa Pereiru oduševila fudbalski svet. Bez gledanja je petom probacio loptu koju je Brazilac sproveo u mrežu za šok u Mančesteru.

Po treći put ove sezone branilac titule se našao prvi u zaostatku na svojim mečevima (Ipsvič i Brentford) i po treći put je uspeo da preokrene. Ovog puta je u heroja izrastao Mateo Kovačić sa dva pogotka. U 32. minutu na korneru je ostao potpuno sam na ivici šesnaesterca, sačekao odbijenu loptu i sa penala je neodbranjivo pogodio.

Potpuni preokret je režirao pogotkom u svom stilu, ovog puta šutem tačno sa šesnaesterca odmah na početku drugog poluvremena.

Kada je Žeremi Doku postigao fantastičan pogodak desnom novom sa distance u 82. minutu delovalo je da je pitanje pobednika rešeno. Ali Munjoz je postigao gol u 89. kojim je uneo strepnju u srca domaćih navijača tokom narednih 9 minuta nadoknade. Ipak, Siti je odoleo i nastavio vratio se pobedama.

Saša Lukić je odigrao ceo meč za Fulam.

Arsenal bio kažnjen za promašaje, ali se iščupao

I Arsenal je morao da preokreće protiv verovatno najslabijeg tima u Premijer ligi, Sautemptona. Pobeda od 3:1 je ipak zabeležena a svi golovi su pali u drugom poluvremenu.

Ispromašivali su se Artetini izabranici u prvih 45 minuta, nešto je bilo i zaslugom sjajnog golmana gostiju. A onda potpuni šok na “Emirejtsu” u 55. minutu kada je Arčer savladao Raju. Ipak, vođstvo “svetaca” je potrajalo manje od 3 minuta.

Tomas Parti je ukrao loptu na sredini i odmah proigrao Haverca koji ovakve situacije rešava rutinski. Posle toga je bilo pitanje kada će Sautempton opet pokleknuti, a to se dogodilo posle najlepše akcije na meču. Saka je fenomenalno centrirao, a rezervista Martineli utrčao kod druge stative i iz ne baš lake pozicije ubacio loptu u mrežu.

Koliko je Saumtempton loša ekipa videli smo kod trećeg gola Arsenala koji su praktično poklonili Saki.

Brentford sad nije dao gol u 1. nego u 3. minutu u goleadi 7+

Brentford sada već postaje ekipa čije utakmice moraju da se gledaju od prve do poslednje sekunde. U prethodna dva kola su postizali golove već u prvom minutu i potom su te mečeve izgubili, čak i kad su imali 2 pogotka prednosti. Sada su uspeli da razbiju skandalozno loši Vulverhempton ove sezone 5:3.

Nisu ga igrači Brentforda dali u prvom minutu na trećem meču zaredom, ali zato jeste u drugom. Neverovatno, ali ponovo takoreći sa centra igrači Brentforda tresu mrežu protivnika. Ovog puta im je trebalo malo više, tačno 75 sekundi da Kolins pogodi za vođstvo.

Ni ovog puta ono nije dugo potrajalo, jer je na isteku 4. minuta utakmice Mateuš Kunja izjednačio i tako najavio neverovatnu goleadu po londonskom suncu. A to smo videli već u periodu od 20. do 29. minuta kada je palo tri pogotka.

Tri gola za 9 minuta

Embeumo je vratio vođstvo domaćinu sa penala koji je dosuđen nakon što je sudija morao da odgleda snimak. Ali šest minuta kasnije Strand Larsen trese mrežu na drugoj strani za 2:2. Da se odbrana “vukova” ove sezone prilično raspada videli smo u 29. minutu kada su se domaćini maltene ušetali u gol. Po treći put na meču Brentford vodi, a strelac je Norgard.

I posle ovog vođstva više nije bilo ispuštanja, ali zato jeste golova. Do poluvremena je pao još jedan u mreži gostiju, strelac je bio Pinok u nadoknadi. Kao što rekosmo, ove sezone Brentfordu ni 2 gola prednosti nisu garantovali pobedu, pa su navijači strepeli do samog kraja. A tada u nadoknadi još 2 gola.

Fabio Karvaljo je skinuo kamen sa srca navijačima Brentforda, koji su mogli da slave čak i kad je Ai-Nuri pogodio za treći gol Vulvsa.

Treće kolo zaredom gol u 1. minutu u Premijer ligi i goleada na drugom kraju Londona

Pričali smo o tome kako je Brentford u prethodna 2 kola davao golove u prvom minutu, a da ni ovo ne prođe bez takvog događaja potrudio se njihov gradski rival, Vest Hem. “Čekićari” su drugu goleadu u prestonici Engleske, istovremeno organizovali na drugom kraju grada, protiv Ipsviča 4:1.

Na samom isteku prvog minuta su poveli preko Antonija, ali je Lijam Delap (sin legendarnog Rorija Delapa) doneo poravnanje već u 7. minutu. Ipak, to je bilo sve što smo videli od povratnika u najjači rang takmičenja u Engleskoj.

Pred kraj prvog poluvremena je Antonio pogodio prečku, ali je na odbitak naleteo Kuduz i vratio vođstvo. Trijumf (tek drugi u sezoni) je najavio Bouven u uvodnim minutima drugog poluvremena uz novi veliki kiks golmana Murića (drugi ili treći ove sezone). Pobedu je potvrdio Paketa u 70. minutu.

Tako je Ipsvič zajedno sa Kristal Palasom, Sautemptonom i Vulverhempton ostao u grupi timova koji i dalje nisu ostvarili nijednu pobedu u prvih 7 kola.

Premijer liga, 7. kolo:

Subota
Kristal Palas – Liverpul 0:1
Arsenal – Sautempton 3:1
Brentford – Vulverhempton 5:3
Lester – Bornmut 1:0
Mančester siti – Fulam 3:2
Vest Hem – Ipsvič 4:1
Everton – Njukasl 0:0

Nedelja
15h Aston Vila – Mančester junajted >>>>> KVOTE
15h Čelsi – Notingem Forest >>>>> KVOTE
17.30h Brajton – Totenhem >>>>> KVOTE

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal