Pratite nas preko:
Slavlje Monaka; Foto: Beta/AP/Darko Bandic

Fudbal

Monako se zaleće za Zvezdu: “Kneževi” primili evrogol sa 30 metara, ali ne brinu kada imaju Baloguna

Monako je još jedan protivnik Crvene zvezde u Ligi šampiona, koji sve više raste iz utakmice u utakmicu i podiže formu pred okršaj sa srpskim prvakom. U meču sedmog kola francuske Lige 1, “kneževi” su u gostima savladali Ren rezultatom 2:1 (2:1).

Sve vredno pomena u ovoj utakmici viđeno je u prvoj polovini prvog poluvremena. Tada su pala sva tri gola, a prvi je postigao štoper Monaka Tilo Kerer već u šestom minutu.

Vrlo brzo, u 11. minutu, na semaforu je rezultat bio poravnat, kada je Ludovik Blas golom sa 30 metara udaljenosti poravnao rezultat. Ali, nije to mnogo poremetilo Monako.

Pobednički pogodak postigao je Folarin Balogun u 22. minutu, pokazavši svoju klasu. Munjevito je odigrao posle pasa sveprisutnog Ben Segira, prvim dodirom se oslobodio čuvara, potom u sprintu nastavio juriš i potom “bocnuo” loptu pored golmana Rena. Bio je to treći gol Baloguna ove sezone.

Monako je ponovo prvi na tabeli Lige 1 sa 19 osvojenih bodova, dok je Ren na 10. poziciji sa sedam bodova.

Klub iz Kneževine će 18. oktobra igrati protiv Lila, a četiri dana kasnije dočekaće Crvenu zvezdu u trećem kolu Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal