Pratite nas preko:
valeri karpin
Foto: Printscreen/Youtube

Fudbal

Rusi u problemu kakav nisu imali od početka rata: Niko neće da igra sa njima

Fudbalska reprezentacija Rusije suočava se sa sve većim problemima u pronalaženju protivnika za prijateljske utakmice.

Nakon što je Pakistan odustao od oktobarskog meča, Rusi su praktično ostali bez opcija za odigravanje utakmice u ovom terminu.

Plan je bio da dve selekcije u tekućem mesecu odigraju meč u Pakistanu (igrale ranije već jedan), međutim zbog ponude Rusa koja je stigla 23. septembra, suprotna strana nije sigurna u to da će moći da pripremi sve potrebno za odigravanje jednog takvog meča.

Otuda je odbijena ponuda, ali je vođstvo FS Pakistana predložilo odigravanje meča u novembru.

– Utakmica je pomerena sa oktobra na novembar jer većina naših igrača igra u inostranstvu i našoj federaciji je potrebno vreme kako bi okupila tim i sprovela valjano pripremu za tu utakmicu – izjavio je Muhamad Jašal Mazar, portparol Saveza.

Rusi tako ostaju bez rivala u oktobru, u terminu predviđenog za reprezentativne akcije širom sveta, pa su svi izgledi da selektor Valeri Karpin neće ovog meseca ni okupljati reprezentativce.

Kao opcija se pojavila i reprezentacija Tanzabnije, tamošnji Savez je izrazio spremnost da igra meč sa Rusima međutim zbog dva meča u okviru kvalifikacija za Kup Nacija koje ima da odigra ova selekcija, svakako važnijih od prijateljske, neće doći ni do duela Rusije i Tanzanije.

Pojedini ruski mediji su predlagali da Rusija odigra prijateljsku utakmicu sa legionarima u Premijer lige te zemlje, koje bi selektirali novinari, međutim u FS Rusije nisu u ovom trenutku zainteresovani za taj predlog.

Reprezentacija Rusije poslednji meč igrala je 5. septembra protiv Vijetnama u gostima (pobedila 3:0), pre toga još u junu protiv Belorusije pobeda (4:0), i u martu sa Srbijom (pobeda 4:0).

Ruski fudbal je pod sankcijama FIFA i UEFA još od početka rata u Ukrajini.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal