Pratite nas preko:
Penal u "Cvajti"; Foto: Printscreen/Reddit

Fudbal

Čudili smo se penalu na “Karađorđu”, a u Nemačkoj smo videli dva takva – na istom meču!

Čudila se cela fudbalska Srbija, pa i šire, onom penalu koji je na novosadskom “Karađorđu” napravio štoper Vojvodine Seid Korać. Tada mu je, da podsetimo, golman Carević odložio loptu nogom u svom petercu, a Korać je uzeo u ruke i namestio da bi je bolje ispucao u polje.

Ali, ako je to bio potez iz rubrike “verovali ili ne”, šta tek reći za dešavanja na današnjoj utakmici Bundesliga 2, popularne “Cvajte”, između Magdeburga i Grojter Firta.

Na ovom susretu smo videli, ne jedan, nego čak DVA takva penala. Potpuno neverovatna!

U 15. minutu je štoper gostujućeg tima Jung našao za shodno da uzme u ruke loptu, misleći da je sudija prekinuo meč. Pravio se “Toša” kada je arbitar pokazao na “belu tačku”.

Tada je El Hankuri promašio penal, ali je već dve sekunde kasnije ispravio svoju grešku i doveo Magdeburg u vođstvo. Tri minuta kasnije bilo je 2:0 pogotkom Karsa.

Gosti su smanjili pred odlazak na veliki odmor preko Grina, da bismo u 75. minutu dobili novu, možda još neverovatniju situaciju na ovom susret.

Tada je, posle jednog starta svog saigrača, defanzivac Magdeburga Heber, potpuno svojevoljno, uzeo loptu u ruke u svom kaznenom prostoru misleći da je arbitar dosudio prekršaj.

Kako ovaj to nije učinio, već u sledećem momentu mu je ruka otišla ka “beloj tački”. Penal za “zelene” uspešno je izveo Futke i postavio konačnih 2:2.

Neki bi rekli, krajnje sumnjivo, ali je svakako potpuno bizarna situacija o kojoj će se tek pričati.

Komentari (0)

Dodaj komentar

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena, obavezna polja su označena (*)

Fudbal